fbpx

2,5 millioner i førjulsgave!

MOMSREKORD: Over 2,5 millioner momskroner er nå refundert medlemmer i Frilynt Norge. Men bare 64 av 180 medlemslag søkte.  Sjekk her hvor mye penger dere går glipp av – og hvem som fikk hva!Kristiansand barne og ungdomsteater Frilynt Norge
Kristiansand Barne- og Ungdomsteater fikk nesten 90 000 kroner i moms til jul!  (Foto: KBUT)

Kulturdepartementets betaler ut en momskompensasjon på totalt kr 1,2 milliarder kroner i 2015. Ca 19 000 frivillige lag og organisasjoner fra hele landet deler på denne potten. Frilynt Norge mottok til fordeling kr 2 509 637 etter 21,72 prosent avkortning, mot 17 prosent avkortning i fjor.

SJEKK ALLE TILDELINGENE HER

Vi har mottatt 64 søknader på til sammen kr 3 206 014. Det er foretatt en lik prosentvis avkortning for alle søkere. Alle søkere har fått tilskudd.

LES OGSÅ: Over 200 000 kroner til Verdal Teaterlag!

Fredrikstad barne- og ungdomsteater
Fredrikstad barne- og ungdomsteater fikk 45 000 momskroner til jul! (Foto: FBUT)

Velfortjent pengedryss
Verdal Teaterlag fikk tilbake over 200 000 kroner i moms. Kristiansand Barne- og Ungdomsteater fikk nesten 90 000 kroner. Ørsta Volda Ballettskule fikk 126 000, Buer Amatør og barneteater fikk 26 000, Haugesund Barne- og Ungdomsteater 55 000, Fredrikstad Barne- og Ungdomsteater fikk 45 000, Larkollen klubb og kulturverksted fikk 10 000, Stiftelsen Bærum Barneteater fikk over 190 000 kroner, Fossrevyen fikk 32 000 kroner og Stiftelsen Touch of Dance fikk 122 000 kroner. For å nevne noen. De har alle til felles at de sendte oss regnskapet for 2014. Lagets totale driftskostnader avgjør størrelsen på momsrefusjonen.

SJEKK ALLE TILDELINGENE HER
LES OGSÅ: Millioner til amatørteater i hele Norge!

Vinsjan på kaia Verdal teaterlagUtrolig enkelt
Det er superlett å søke momskompensasjon. Mange vegrer seg likevel med å søke, for ”det kan da ikke finnes en lett støtteordning”? Joda. Vi vet bare ikke helt hvordan vi skal få sagt det enkelt nok.

  1. Alt du trenger å gjøre er å sende oss regnskapet for laget når det er årsmøtegodkjent – og fylle ut et kort søknadsskjema.
  2. En revisor må også ha godkjent og signert på regnskapet. Men det trenger ikke være en profesjonell revisor. Laget kan ha en årsmøtevalgt, frivillig i laget til å være revisor. Revisoren skal kontrollere at regnskapet er i orden. Ring oss hvis du er usikker på hva revisoren skal gjøre.
  3. Når vi har fått regnskapet fra deg – fikser vi resten. Frilynt søker nemlig momskompensasjon av Lotteri og stiftelsestilsynet på vegne av medlemmene laget ditt. Dette som en service til våre medlemmer.
  4. Så fort vi får pengene, som regel midt i desember, blir de overført til laget.

Og du trenger ikke føre momsregnskap eller finne ut hvor mye moms laget har betalt. Alt dette ordner vi.

LES OGSÅ: BLI MEDLEM I NORGES STØRSTE TEATERORGANISASJON!

RagnhildFå hjelp til å søke
Ta kontakt med Ragnhild Solheim på kontoret i Frilynt Norge på 33 48 80 90 eller ragnhild (at) frilynt.no for å få vite mer om hvordan du gjør dette i 2016. Frilynt sender også ut mer informasjon til alle lagledere i løpet av våren.

LES OGSÅ:
Ny produksjon på gang? Ikke glemt å søke disse midlene!
Se hva Kulturdepartementet sa til Frilynt!

Del saken med verden!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

FØLG FRILYNT PÅ SOSIALE MEDIER

Publisert: 16. desember 2015
Joachim Svendsrød

Joachim Svendsrød