ALT Å VINNE: Meld inn teatergruppa eller revylaget!

Gratis forsikring, kostyme- og kulissebank, instruktørstøtte/kursstøtte, frifond, momskompensasjon, gratis kurs i scenografi, PR, kostyme, revytekst, produksjonsledelse, teatersminke hjemme i laget – og spar tusenvis på teatersminke og parykker. På tide å melde inn revylaget eller teatergruppe i Norges største teaterorganisasjon? Velkommen til Frilynt Norge!

Frilynt Norge organiserer rundt 20 000 revy- og teaterfolk i mer enn 200 grupper rundt om i hele landet. Medlemmene driver med historiske spel, revy, musikal, barne- og ungdomsteater, seniorteater, improteater, forumteater, skuespill, cabarét, dans, skolerevy og sangteater. Hele 250 000 publikummere besøker sceneproduksjonene i Frilynt. Det er et betydelig konsum av lokal scenekunst!

LAST NED SØKNADSSKJEMA FOR MEDLEMSKAP HER

FØLG OSS PÅ FACEBOOK

ALT Å VINNE: Meld inn teaterlaget, det historiske spelet eller revygruppa og bli en del av Norges sterkeste teaterfellesskap, oppfordrer Frode Aleksander Rismyhr.

Hvorfor bli medlem?
Generalsekretær i Frilynt Norge, Frode Aleksander Rismyhr, har vært med å bygge opp Frilynt Norge fra omtrent null til det det er i dag. Han er ikke i tvil om at det er en fordel å stå sammen.
– Bare de siste tre årene har vi fått 70 nye medlemsgrupper. I 2002 hadde vi en budsjett på et par hundre tusen. Takket være enorm vekst i aktivitet bli omsetningen i 2019 mer enn 20 millioner kroner. Frilynt Norge er en operativ teaterorganisasjon med et innhold og relevans for det lokale teatermiljøet. Vi får stadig større muskler til å kjempe amatørteaterets sak kulturpolitisk. Vi har drøssevis av støtteordninger, medlemsfordeler og fantastiske kurs!

Hvordan bli medlem?
Det er lett som en plett. Send oss søknadsskjema om medlemskap, sammen med vedtektene til gruppa. Hvis dere trenger hjelp til å utforme vedtekter, gjør vi gjerne det. Søknadsskjema sendes til Frode.rismyhr(at)frilynt.no. Svar får dere i løpet av en dag eller to. Medlemskapet koster kr 4000 i året for gruppa.

LAST NED SØKNADSSKJEMA FOR MEDLEMSKAP HER

Gratis forsikring
Kulturlivet er historisk sett dårligere til å forsikre medlemmene enn idretten. Frilynt Norge har forhandlet frem en meget god forskningsavtale hos Gjensidige, der samtlige betalende medlemmer i våre medlemsgrupper er forsikret – uansett antall medlemmer. Både skadeforsikringen og ansvarsforsikringen er gratis for gruppene. Vi har eksempler på grupper som har betalt mellom 10 000 og 20 000 for lignende forsikring på egenhånd tidligere.

PÅ DEN SIKRE SIDEN: Vær i forkant, tenk forsikring. Hos Frilynt får dere det gratis!

Lån teaterfolka våre
Hos Frilynt Norge kan du booke en av våre teateransatte til å komme på besøk med gratis kurs. Lån scenografen vår, eller få et kurs i PR, teatersminke, kostymedesign, produksjonsledelse, økonomistyring eller revytekst. Vår jobb er å skape begeistring, inspirasjon og påfyll! I fjor møtte vi nesten 1000 lokale ildsjeler med kurs fra «Lån teaterfolka våre». Et slikt kurs koster fort 10 000 kroner hvis man skulle bestilt det selv.

Teaterbanken.no
Frilynt Norge har utviklet historiens første nasjonale teatersenter for det frivillige scenefeltet på nesten 2000 kvadratmeter med kostymer, rekvisitter, kulisser, teatersminke, parykker og «Lån teaterfolka våre». Sjekk ut Teaterbanken.no. Er det noe dere trenger hjelp til lokalt, ta kontakt! Vi har hittil levert komplette scenerigger og kostymer til Tromsø i nord til Vennesla i sør.

Spar tusener på teatersminke og parykker
De fleste teater- og revylag kjøper teatersminke og parykker for tusenvis av kroner hvert år. Frilynt importerer parykker fra Smiffys og kvalitetssminke fra Grimas – og gir alle gruppene minimum 20 prosent rabatt på alle produktene som i utgangspunktet ligger under markedspris. Dere sparer mye på å handle via Frilynt. Men kanskje viktigst av alt: Vår egen ekspert på teatersminke gir deg rådgivning og kompetanse.

KOSTYMEMEKKA: Frilynt bygger opp et gigantisk lager av kostymer, rekvisitter og effekter for revy og teater! Sjekk Teaterbanken.no.

Momskompensasjon
Det er virkelig store summer å hente til laget ditt ved å søke momskompensasjon via Frilynt Norge. Tønsberg Amatørteater fikk f.eks. 176 000 igjen i «moms» i fjor!
– Jammen vi har jo ikke noe momsregnskap, tenker sikkert du? Ta det helt rolig. Det er er ikke komplisert, og du skal ikke tenke på moms i det hele tatt. Du skal sende oss regnskapet for laget for året før. Så fikser vi resten. Alle frivillige foreninger i Norge kan søke momskompensasjon, men det er en stor fordel å få hjelp til det hos oss. Hele 3,1 millioner kroner ble overført til medlemmene i 2018.

LES OGSÅ: – DETTE ER HELT RÅTT! FRILYNT I MØTER I WEST END-MILJØET

Instruktørstøtte og kursmidler
Hva ville revylaget sagt til å få instruktørstøtte / kurstilskudd? Det er svært mange revy- og teaterlag som ikke benytter denne muligheten i dag, og som går glipp av støtte som kunne gitt produksjonen et inspirerende løft! Av rundt 100 grupper i Frilynt som søkte ordningen i fjor fikk Nittedal Teater kr 130 000, Nedre Eiker Barneteater kr 19 000, Kodal ungdomslag kr 86 000, Nesjarspelet kr 32 000, Amalie Skram-revyen 64 000, og Bakkenrevyen 27 000. For å nevne noen. Gruppene våre mottok totalt 2,7 millioner i 2018.

Frifond
Hos Frilynt Norge kan teatergruppene søke Frifond. Støtten beholder dere uansett hvor stort overskudd produksjonen går med, eller antall instruktører i produksjonen. Støtten søkes en gang i året, på høsten. I fjor fordelte Frilynt ca 2,2 millioner i frifondstøtte til gruppene.

STAGE: Deltagelse på kurs under STAGE for voksne teaterfolk er en berikelse!

Gratis medlemsregister
Hos Frilynt Norge får du også tilgang til et gratis medlemsregister med en enkelt regnskapsmodul, mulighet for å sende ut SMS og mailer til medlemmene, medlemslister m.m.

STAGE for voksne
Frilynt Norge arrangerer blant annet STAGE – inspirerende teaterdager i april med kurs i kostyme, kulisser, lyd, lys, regi, skuespillerteknikk, PR, teatersminke, produksjonsledelse, improteater og mye mer. Møt ildsjeler og teaterfolk fra hele Norge og la deg begeistre!

Sommerleir for ungdom
Medlemmene våre kan glede seg over SplæshCamp – Nordens største sommerleir for teater, film og kultur. I august hvert år kan ungdom mellom 13 og 18 år delta på kurs i dubbing av tegnefilm, filmskuespiller, musikal, nysirkus og flammeblåsing, revy, stagefight og stuntfilm, magi, illusjonskunst og trylling, trailer og promofilm, teatersminke SFX, musikkvideo, pyroteknikk, tegneserieteater, rollefigur og mye mer!

Kurs og samlinger
I tillegg til STAGE og SplæshCamp arrangerer vi kurs og samlinger rundt om i Norge med ulike kurstemaer for våre ungdom og voksne.

Regionale teatermøter for teaterfolk
Møteplasser er viktig. Frilynt er bindeledd mellom teatergrupper og revylag, og arrangerer regionale møter for teaterfolk i alle fylker i 2019. Det ligger svært mye ressurser i kunnskapsdeling, relasjonsbygging og samarbeid på tvers av gruppene.

Interessepolitikk direkte mot Stortinget og regjering
Frilynt Norge er i førstelinja opp mot det lokale amatørteaterfeltet. Frilynt er medlemmene. Vi har innsikt, kunnskap om hverdagen til teaterfolka i hele landet. Dette bruker vi for alt det er verdt i vår kontakt direkte opp mot Stortinget og regjeringen. Det er viktig å snakke det frivillige scenekunstfeltets sak. Derfor er det viktigere enn noen gang å stå samlet i en organisasjon.

LES OGSÅ: DRØMMEN BLE VIRKELIGHET – TEATERBANKEN.NO ER LANSERT

(Hovedbildet i artikkelen: Bakkenrevyen i Telemark)

Husk å få rabatt teatersminke og parykker!