Jubel for eksplosiv teatervekst!

Frilynt Norge kommer stadig nærmere magiske 20.000 teatermedlemmer, og kan skilte med 500 nye medlemmer bare den siste uka. Norges største teaterorganisasjon samler stadig flere teatergrupper og revylag fra nord til sør!

Fra 2016 til 2017 har antall medlemmer økt med 3000 medlemmer, hvorav over 2700 er under 26 år. Jubelen står i taket hos Norges største teaterorganisasjon. Medlemstallet har økt med nesten 30 prosent på ett år. Hittil i år har 17 teaterforeninger og revygrupper meldt seg inn i teaterfellesskapet – og flere er på vei.

20 millioner til teater og kulturaktivitet
Generalsekretær i Frilynt Norge, Frode Aleksander Rismyhr, har vært med å bygge opp Frilynt Norge fra omtrent null til det det er i dag.
– Bare de siste tre årene har vi fått 70 nye medlemsgrupper. I 2002 hadde vi en budsjett på et par hundre tusen. Takket være enorm vekst er omsetningen i 2019 ventet å bli rundt 20 millioner kroner. Frilynt Norge er en teaterorganisasjon med et innhold og relevans for det lokale teatermiljøet. Vi får også større muskler til å kjempe amatørteaterets sak kulturpolitisk.

LES OGSÅ: STORE SUMMER TIL TEATER OG REVYLAG I NORGE

Medlemmenes ideer blir virkelighet
– Alt vi foretar oss er solid forankret i demokratiske prosesser. Landsmøtet hvor alle medlemsgruppene kan delta, har spikret et ambisiøst strategiprogram, og det er ellevilt å se hvordan vi lykkes gjennomføre og oppfylle det ene ønsket etter det andre, forteller Rismyhr.
– Gratis medlemsforsikring, nasjonal sceneteknikkbank på vei, Teaterbanken.no med kostymer, kulisser og rekvisitter i Frilynts nye hovedkvarter på nesten 2000 kvadratmeter, «Lån teaterfolka våre», egen netthandel for medlemmene med markedets laveste priser på teatersminke, parykker og effekter, gratis medlemsregister med regnskapsmodul og en haug med andre fordeler. I tillegg kommer støtteordningene Frifond, instruktørstøtten (kursmidlene) og momskompensasjon.

LES OGSÅ: BLI MEDLEM I FRILYNT NORGE

Kunnskap om grasrota på tvers av fylkene
Frilynt Norge motbeviser myten om at nasjonale organisasjoner er sentralisert og lite oppdatert på det som skjer på grasrota.
– Er det noe vi kan noe om så er det grasrota og det lokale amatørteaterlivet. Alle de ansatte har bakgrunn fra et lokalt teaterlag eller ungdomslag. I 2017 var vi ute på 120 besøk i medlemsgruppene. Og dette året er det åpne teatertoppmøter for lokale teaterfolk i Trøndelag, Akershus, Agder, Østfold, Rogaland, Troms, Akershus, Vestfold, Buskerud, Hedmark, Telemark, Oppland og Nordland. I 2019 forsetter vi med Vestlandet, Oslo og Finnmark.
– Vi sitter på en masse kunnskap om hva som rører seg i de ulike lokale gruppene, og kan også veilede og bygge bro mellom ei gruppa i Rogland og en i Trøndelag som kanskje bør samarbeide. Dette er vel så viktig som det som skjer innenfor fylkesgrensa. Vi reiser mer enn gjerne rundt om i hele landet. Det er det beste vi vet! Den årlige medlemsundersøkelsen gir oss dessuten meget god detaljkunnskap om de enkelte gruppene.

LES OGSÅ: LÅN TEATERFOLKA VÅRE – FRILYNT SPANDERER

Kurs og påfyll
Nesten 50 kurs står på programmet i 2018. Nesten 2000 barn, ungdom og voksne deltar på kurs i regi av Frilynt Norge. STAGE, SplæshCamp, VinterCamp, Teaterweekend i Agder og MinusManus er blant samlingene som går igjen. Se hvilke kurs vi har hatt i 2018 her.
– Vi tar mer enn gjerne i mot innspill og ønsker om kurs, og gjør alt vi kan for å oppfylle alle ønsker.