fbpx

Koronaviruset og planlagte arrangementer i Frilynt Norge

Frilynt fortsetter å følge med utviklingen av koronaviruset og anbefalingene som kommer fra helsedirektoratet. Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å gjøre det samme.

Informasjon angående STAGE og Landsmøtet 2020 (17.-19.april)
Frilynt Norge følger retningslinjene som kommer fra Helsedirektoratet angående Koronaviruset som nå preger vår hverdag. Vi har derfor bestemt oss for å utsette arrangementene, STAGE og Landsmøtet – på ubestemt tid.

I anledning Landsmøtet så sender vi ut sakspapirer, arbeidsprogram og forslag til vedtektsendringer som planlagt, selv om selve møtet blir utsatt.

Vi håper å kunne invitere til både STAGE og Landsmøtet så snart det vil være forsvarlig å gjennomføre større arrangement.

Informasjon angående informasjonsmøtet for teaterlag i Trøndelag (28.mars)
Frilynt Norge følger retningslinjene som kommer fra Helsedirektoratet angående Koronaviruset som nå preger vår hverdag. Vi ser oss derfor nødt til å avlyse informasjonsmøtet som var planlagt for teaterlag i Trøndelag 28.mars.

Vi håper å kunne arrangere et nytt møte med dere så snart det meldes forsvarlig.

Informasjon angående SplæshCamp 2020 (3.-8.august)
Frilynt Norge satser på å arrangere SplæshCamp 2020 som normalt. Frilynt følger retningslinjene og anbefalingene som kommer fra Helsedirektoratet og hvis situasjonen tilsier at større arrangement fortsatt ikke er forsvarlig når SplæshCamp arrangeres, vil vi selvfølgelig avlyse arrangementet. Hvis dette blir tilfellet vil samtlige påmeldte få påmeldingsavgiften refundert!

 

Viktig informasjon fra Helsedirektoratet

Ulike kultur- og idrettsarrangementer skal avlyses og virksomheter innenfor flere næringer stenges.

Vedtaket gjelder:

 1. Kulturarrangementer
 2. Idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs
 3. Alle virksomheter i serveringsbransjen med unntak av serveringssteder der det foregår servering av mat, det vil si kantiner og spisesteder som kan legge til rette for at besøkende kan holde minst 1 meters avstand. Servering av mat skal ikke skje som buffet. Serveringsbransjen omfatter restaurant, bar, pub og uteliv.
 4. Treningssentre
 5. Virksomheter som tilbyr frisørtjenester, hudpleie, massasje og kroppspleie, tatovering, hulltaking(piercing) og liknende
 6. Svømmehaller, badeland og liknende

Vedtaket gjelder fra og med 12. mars kl. 18.00 til og med 26. mars 2020 med mulighet for forlengelse. Forbudet gjelder for hele landet med mindre annet særskilt blir bestemt.

Arbeidsgivere som har mulighet bør tilrettelegge for hjemmekontor, digitale møter og fleksibel arbeidstid

Arbeidsgivere, som har mulighet til det, bør tilrettelegge for fleksibel arbeidstid, hjemmekontor og møter via videooverføring. Dette vil bidra til å redusere antall mennesker som reiser kollektivt og som sitter i åpne kontorlandskap eller møterom samtidig. Dermed kan disse tiltakene bidra til å bremse smittespredning.

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-og-informasjon-til-andre-sektorer-og-yrkesgrupper/anbefalinger-ved–store-arrangementer-knyttet-til-koronasmitte-i-norge/

 

Generelle tips om koronavirus fra Helsedirektoratet:

 • Du finner informasjon og konkrete råd om koronaviruset på helsedirektoratet.nofhi.no og helsenorge.no
 • Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, kan du ringe informasjonstelefonen på 815 55 015.
 • Dersom du tror du er smittet, ring fastlegen din.
 • Hvis du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt på 116 117.

Helsedirektoratet har plakater og informasjonsmateriell for nedlastning:https://www.helsedirektoratet.no/tema/beredskap-og-krisehandtering/koronavirus/plakater-og-informasjonsmateriell

Helsedirektoratet sine anbefalinger og beslutninger i forhold til Koronavirus:https://www.helsedirektoratet.no/tema/beredskap-og-krisehandtering/koronavirus/anbefalinger-og-beslutninger

 

Forsikringsordningen i Frilynt Norge
Medlemmene i alle våre medlemsgrupper er forsikret i EIKA. Ulykkesforsikringen dekker medlemmer i Frilynt Norge og våre lokallag. Forsikringen gjelder alle medlemmer opp til 70 år. I medlemskapet ligger også en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen dekker et rettslig erstatningsansvar i forhold til tredjepart. Det kan være som følger av skader, eller skader påført person eller ting. Forsikringen gjelder alle våre lokallag og fylkeslag og dekker inn til kr 10 000 000.

Forsikringene til medlemslagene dekker dessverre ikke noe i forhold til følgene av koronaviruset.

De kollektive dekningene er følgende:

 • Ansvarsforsikring (dekker rettslig erstatningsansvar)
 • Ulykkesforsikring (økonomisk erstatning for varige mén etter ulykke)

Vi ser helt klart problemene ved manglene inntjening på avlyste arrangementer, men det er dessverre ingen av våre forsikringer som dekker dette.

 

 

Følg Frilynt på sosiale medier for å holde deg oppdatert på hva som skjer!

FACEBOOK – INSTAGRAM – SNAPCHAT 

Del saken med verden!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

FØLG FRILYNT PÅ SOSIALE MEDIER

Publisert: 16. mars 2020
Renate Hellberg Kristoffersen

Renate Hellberg Kristoffersen