fbpx

Lyst på plass i styret i Frilynt Norge?

Vi ønsker oss et styre med dyktige, lærevillige, ansvarsbevisste, kreative og engasjerte som vil være med å videreutvikle en av Norges største organisasjoner på kultur, teater og ungdom. Er du den vi leter etter?

IMG_6289

Valgkomiteen ønsker å informere om prosessen frem mot valg på landsmøtehelgen 17. – 19. april 2015.

Om prosessen
Alle medlemslag kan nominere kandidater til vervene i Frilynt. I tillegg har valgkomiteen øynene åpne for egnede kandidater vi f.eks. møter på Frilynts arrangementer gjennom året. Etter at alle nominasjoner har kommet inn vil valgkomiteen kontakte alle nominerte kandidater på telefon. Deretter skal valgkomiteen avgi en innstilling til nytt styre, ny valgkomité og ny kontrollkomité. Det endelige valget skjer på landsmøtet i april, og det er de fremmøtte med stemmerett på årsmøtet som avgjør det hele. Kandidatene må kunne delta på landsmøtet – enten de blir valgt eller ei.

KLIKK HER FOR Å REGISTRERE DEG! FRIST 15. FEBRUAR 2015!

Lyst til å påvirke?
Vi håper så mange lag som mulig benytter muligheten til å nominere kandidater til de ulike vervene. Både laget og kandidatene får mye igjen for å sitte i styret til Frilynt. Som styremedlem har man muligheten til å påvirke og lede aktiviteten og arbeidet som gjøres i organisasjonen.

Hva kreves av et styremedlem?
Det er viktig at den som stiller til valg har mulighet til å delta i Frilynts arbeid utover selve styremøtene. Som styremedlem er man med på å drive mange av de spennende prosjektene og aktivitetene i Frilynt. Styremedlemmene bruker også tid på å besøke og serve våre medlemslag, arrangere sommerleiren SplæshCamp, representere på premierer og delta på kultur- og ungdomspolitiske konferanser. Noen ganger kan det også være at styremedlemmer bidrar i Frilynts kursopplegg. Enkelte styremedlemmer er også ønsket inn i verv i våre nettverksorganisasjoner som f.eks. Norsk teaterråd, LNU, NSU, Studieforbundet kultur og tradisjon m.fl.

Hvor ofte møtes styret?

Styremøter avholdes normalt 6-8 ganger pr. år. Ca. annenhver måned – og normalt lagt til en helg. Møtene er ofte lagt til hovedkontoret i Sandefjord, men også noen møter lagt til f.eks. Oslo. I tillegg er det noen få av styremedlemmene som deltar i arbeidsutvalget (AU) som møtes minst en gang pr. måned. AU velges internt i styret. Frilynt dekker selvsagt reise og opphold på alle møter og arrangementer.

Spennende og lærerikt
Som styremedlem har du en unik sjanse til å få spennende og lærerike opplevelser for livet både i Norge og Norden. Frilynt er medlem av Norsk teaterråd, Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU), Nordisk Samorganisasjon for Ungdomsarbeid (NSU) og Studieforbundet kultur og tradisjon. Nordisk lederskole, LNUs organisasjonsskole og ulike faglige konferanser og kurs er noe av det man får med i bagasjen når man er styremedlem i Frilynt.

Kan både ungdom og voksne sitte i styret?
Ja, absolutt. Frilynt er en barne- og ungdomsorganisasjon, og vi har flere styre/varamedlemmer helt ned i 14 – 15 år. Men det er også viktig  å ha med ”unge voksne” i 20-årene og voksne. Det er det fine samspillet mellom aldersgruppene som er Frilynts store styrke.

Geografisk spredning
Vi har et stort ønske om kandidater fra hele landet. Og det til enhver tid sittende styret innretter seg selvsagt etter hvordan styret er sammensatt geografisk.

Er det deg vi leter etter?
Vi ønsker oss et styre med dyktige, lærevillige, ansvarsbevisste, kreative og engasjerte folk som vil være med å videreutvikle en av Norges største organisasjoner på kultur, teater og ungdom.

Kort om Frilynt
Vi har vokst fra ca. 3000 til over 10.000 medlemmer på 12 år, og gått fra ca. 100.000,- i budsjett til mellom 8 og 10 millioner i budsjett siden 2002. Frilynt er blitt en attraktiv kulturorganisasjon med solide medlemsfordeler på kurs, tilskudd og kompetanse. Med i Frilynt er over 150 teaterlag, skolerevyer, fritidsklubber, ungdomslag, danseverksteder og filmverksteder. Det er en hovedtyngde på teateraktivitet, men de andre feltene er også en viktig del av arbeidet vårt.

Spørsmål om hva det vil si å sitte i styret?
Ring styreleder Paal Bye Johansen på 932 53 700 eller send e-post til paal@frilynt.no. (NB! Nominasjoner skal sendes inn på eget skjema på frilynt.no)

Kontaktinfo valgkomiteen
Kontakt gjerne valgkomiteen: Eirik Christoffer Hamre: 920 88 498/ eirik@frilynt.no eller Møyfrid Brenn 481 93 557
.

Hvordan nominere?
Klikk her for å sende oss nominasjon. NOMINASJONSFRIST 15. FEBRUAR 2015.

Del saken med verden!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

FØLG FRILYNT PÅ SOSIALE MEDIER

Publisert: 9. januar 2015
Joachim Svendsrød

Joachim Svendsrød