fbpx

REKORD: Over 2 millioner til revy og teater!

Publisert: 29. mai 2017

Teatergruppene og revylaga i Frilynt Norge satte ny rekord i 2016. Bli med å knuse alle rekorder i 2017! Over 2 millioner kroner gikk til kurs og læring hos amatørteatergruppene og revylaga i Frilynt Norge i fjor. Det er et gjennomsnitt på 30 000 kroner per teatergruppe. Husk å søke allerede nå for å sikre dere støtte til aktivitetene i år. Vi hjelper dere mer enn gjerne!

Teatergruppene, revygruppene og skolerevyene i Frilynt Norge står for en enorm opplæringsaktivitet! 70 av våre nesten 200 teatergrupper registrerte mer enn 23 000 kurstimer totalt hos Studieforbundet kultur og tradisjon i 2016. Per januar er det utbetalt 2,1 millioner i støtte til disse for fjoråret. Mange av våre medlemsgrupper er ikke klar over muligheten for å få kjærkommen støtte til aktiviteten. Det må vi gjøre noe med. Frilynt Norge har som mål at alle grupper skal registrere minst en søknad om kursmidler i 2017. Og vi skal hjelpe dere. Ring oss på 33488090, chat med oss på Facebook eller send en mail til post@frilynt.no.

60 000 I STØTTE: Levanger Nye Teater i Nord-Trøndelag fikk 66 000 kroner i kursstøtte til aktiviteten.

LES OGSÅ: SJEKK HVA TEATERGRUPPENE OG REVYENE FIKK I STØTTE I 2016
LES OGSÅ: BLI MEDLEM AV NORGES STØRSTE TEATERORGANISASJON


Fiolin eller teater?
På samme måte som at det er læring å gå på kulturskolen å lære å spille piano eller fiolin, eller ha valgfaget «sal og scene» eller «kunst og håndverk» på ungdomsskolen, er det læring i å være deltager i en teatergruppe eller skolerevy. Det kvalifiserer til kursstøtte hos studieforbundet vårt. Før teatergruppa går i gang med en produksjon bør dere søke kursmidler for opplæringsaktiviteten. Det foregår mye læring i løpet av en teaterproduksjon enten det er skuespillertrening, sang, dans/koreografi, kostymer, kulisser, PR, teatersminke, skriving av tekster, lyd, lyd, film, musikk eller produksjonsledelse.

SLIK SØKER DU KURSSTØTTE

Eksempel på tilskudd
Hvis teatergruppa har totalt 100 timer med øvelse, der instruktøren/læreren er sammen med skuespillerne kan du søke støtte til kurs i skuespillerteknikk. Timesatsen p.t. er 90 kroner per time for samlet gruppe med lærer. Da blir det 9000 kroner i støtte. Har man tilsvarende grupper parallelt som for eksempel har sangopplæring, design og produksjon av scenografi/kulisser, koreografi, kostymer, teatersminke kan man søke tilskudd også for dem. Les mer om kriteriene her.

LES OGSÅ: LÅN TEATERFOLKA VÅRE – FRILYNT SPANDERER!

– SØK SØK SØK: Oppfordringen fra generalsekretær Frode Aleksander Rismyhr er klar.

Læring, demokrati og samfunnsdeltagelse
– Ikke bare lærer du mye om teaterets prosesser og fagområder, men du blir en del av et inkluderende miljø, aktiv deltager i eget lokalmiljø og liv – og en del av en frivillig forening. Læring innen frivilligheten er folkehelse i praksis. Frivilligheten er også våre største skoler i demokrati og organisasjonsarbeid – og en viktig rekrutteringsarena til politikk, arbeidsliv og samfunnsliv, sier generalsekretær i Frilynt Norge, Frode Aleksander Rismyhr.

LES OGSÅ: GRATIS FORSIKRING TIL TEATERGRUPPER OG UNGDOMSLAG

Ingen opplæring i amatørteateret – ingen profesjonelle teater
– Frivillig kulturliv er den viktigste rekrutteringsarenaen til profesjonelt kulturliv. Uten amatørene, bredden og grasrota blir det heller ingen profesjonelle teaterarbeidere, instruktører eller skuespillere. Logikken er nøyaktig den samme som i idretten. Derfor er det så viktig at amatørteatergruppene i hele landet kan søke kursstøtte til sin lokale teateraktivitet hos Studieforbundet kultur og tradisjon, fortsetter Rismyhr.

Foto: Fredrikstadungane.

Bevaring av kultur og tradisjoner
– Mange er ikke klar over at for eksempel revy er en «truet art» mange steder i landet. Stadig færre har kunnskapen om hvordan skrive revytekster. Mange vet ikke engang hva revy er. Muligheten til å søke kursstøtte er en mulighet til å bevare og videreføre en levende revytradisjon. Kursstøtten som gis gjennom studieforbundene over Kunnskapsdepartementets budsjett er på mange måter med på å sikre lokal kulturfrivillighet – og profesjonelt kulturliv i den andre enden. Og vi vet alle hvor viktig det er å ha møteplasser i lokalmiljøet, og at at aktiviteten videreføres nettopp gjennom kontinuerlig deling av kunnskap, læring og erfaringer.

LES OGSÅ: FIKK 250.000 SOM MEDLEM I FRILYNT NORGE

Få hjelp på sekundet!
Få hjelp på sekundet til å søke kursmidler. Ring oss på 33488090, chat med oss på Facebook eller send en mail til post@frilynt.no.

 

LagreLagre

Del saken med verden!

FØLG FRILYNT PÅ SOSIALE MEDIER

PUBLISERT AV
Picture of Joachim Svendsrød
Joachim Svendsrød