fbpx

Skolerevyene = læringsmaskiner!

Hundre elever ved Foss videregående skole i Oslo er i full sving med årets revy. Fossrevyen er blant en halv million lærevillige nordmenn som i fjor nøt godt av støtten fra et studieforbund. Nå frykter man for konsekvensene av regjeringens forslag til kutt til læring i kulturlivet.


560213_598908113459956_557930130_n

Amatørteater, korps, kor og skolerevy får mindre å rutte med når regjeringen vil kutte 40 millioner kroner i studieforbundene.I 2015 vil regjeringen kutte 20 prosent av det statlige tilskuddet til disse forbundene, som i år utgjør 200 millioner kroner. Det vil ramme det frivillige kulturlivet hardt.

LES HELE SAKEN I KLASSEKAMPEN: Kutter i frivillig kultur

– Det er utrolig dumt. Vi jobber jo frivillig, og hvis vi taper de pengene vi får i støtte, får vi mindre mulighet til å jobbe som vi gjør, sier revysjef Magnus Wethal.

10675554_10152798671116023_1477667670570685163_nI fjor fikk Fossrevyen 100.000 kroner i kursmidler fra Frilynt, som er organisert i Studieforbundet kultur og tradisjon. Studieforbundene har stått for opplæring utenfor de formelle utdanningsinstitusjonene siden 1864. I dag tilbyr de kurs i alt fra juss til bunadsmontering – i tillegg til å støtte ulike former for opplæring rundt om i landet.

– Det er enormt med læring å for eksempel være revysjef for en skolerevy. Det er en grunn til at det er prestisje å bli revysjef. Du får med deg verdifull erfaring og egenskaper som fremtidige arbeidsgivere er interessert i, sier generalsekretær i Frilynt Norge, Frode Aleksander Rismyhr.
– Dessuten er det av stor betydning for skolemiljøet, og de fleste videregående skolene i Oslo og Akershus bruker skolerevyene i sin omdømmebygging.

LES HELE SAKEN I KLASSEKAMPEN: Kutter i frivillig kultur

Bra på CV´n
Magnus Wethal forteller at han har hatt stort utbytte av å jobbe med skolerevy.
– Jeg har lært utrolig masse. Jeg var med første gang i første klasse og fikk en skikkelig kickstart. Da jobbet jeg med lyd, så ble jeg lydsjef og nå er jeg revysjef med ansvar for en hel gruppe mennesker. Det er en fin læringsprosess, og jeg har hørt at det er bra å ha på CV-en, sier han.

LES OGSÅ:
Fikk Opera-jobb med lys etter kurs
– Bruker det jeg lærte da jeg var 14
Når frivilligheten takker for seg
Bilder og video fra vårs kurs og leire
Regjeringen med kutt til frivilligheten
«Alle» reverserer kutt i statsbudsjettet

Del saken med verden!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

FØLG FRILYNT PÅ SOSIALE MEDIER

Publisert: 20. november 2014
Joachim Svendsrød

Joachim Svendsrød