Søk Frifond hos Frilynt Norge!

Søk støtte fra Frifond hos Frilynt Norge innen 15. oktober. Vi gleder oss til å dele ut 2,2 millioner kroner til barne- og ungdomsteater, musikaler, skolerevyer og mange andre flotte kulturaktiviteter for unge under 26 år. Nå er det også halv pris på innmelding i Norges største teaterorganisasjon!

Frifond i Frilynt Norge bidrar til enorm aktivitet lokalt i hele landet. Et teaterlag kan motta opptil 40 000 kroner i støtte per prosjekt. Støtten via Frilynt gjør det for eksempel mulig å lage teater og revyer som blir besøkt av hele 200 000 publikummere årlig. Teatergruppene står for mer enn 300 produksjoner og 1000 forestillinger lokalt – og aktiviserer over 20 000 aktive amatørteaterfolk fra nord til sør.

LES OGSÅ: SØK MEDLEMSKAP FOR TEATERLAGET ELLER REVYEN DIN
LES OGSÅ: STORE SUMMER Å HENTE FOR TEATERGRUPPER OG REVYLAG I NORGE!

LOGG INN I SØKNADSSKJEMA FOR FRIFOND I FRILYNT NORGE HER

Enkelt og ubyråkratisk
Det skal være enkelt å søke og enkelt å få støtte, og enkelt å rapportere.
– Alt vi ber om av søker er en kort beskrivelse av hva man søker om støtte til. Saksbehandlingen er ganske kjapp. Fordelen er at vi kjenner det lokale teaterfeltet og folka der ute svært godt. Samtlige som jobber i Frilynt Norge har dessuten hatt skoa på selv, og har vært eller er engasjert i et lokallag, enten som frivillig eller som instruktører, forteller generalsekretær Frode Aleksander Rismyhr.

– Beholder støtten uansett overskudd
– Hos Frilynt beholder teatergruppa eller skolerevyen hele støtten fra Frifond, uansett om produksjonen eller aktiviteten går i overskudd eller ikke. (Man må riktignok ha brukt tilskuddet og gjennomført aktiviteten). Andre steder må støtten betales tilbake dersom produksjonen går i pluss. Men vi vet jo at et teaterlag er avhengig av å gå i overskudd for å f.eks. kunne drifte et eget hus, leie øvingslokaler året rundt – eller ofte trenger litt kapital i bunnen for å tørre og satse på ny produksjon.

LES OGSÅ: 3 MILLIONER I INSTRUKTØRSTØTTE – HAR DERE SØKT?!

Dette er kriteriene for å søke Frifond hos oss:

  • Laget må ha sendt inn årsrapport til Frilynt for foregående år. (Gjelder ikke nyinnmeldte lag. De kan selvsagt søke i høst.)
  • Laget må ha levert inn medlemsliste og betalt medlemskontingent til Frilynt sentralt for foregående år (Gjelder ikke nyinnmeldte lag, men laget må ordne medlemsliste i høst)
  • Laget må ha rapportert på mottatte frifondmidler for foregående år (gjelder lag som fikk støtte hos oss i fjor)
  • Laget må ha betalt medlemskontingent til Frilynt i 2018.
  • Laget må ha minst 5 betalende medlemmer under 26 år. Kontingenten pr. medlem må være på minimum kr. 50,-. Det gjelder også for familiemedlemskap.
  • Medlemsliste og årsrapport for 2018 må sendes inn til fastsatt frist i 2019.
  • Laget kan ikke ha fått frifondmidler av andre paraplyer som Frifond Teater, Frifond Musikk osv. inneværende år.

LES OGSÅ: LES MER OM FRIFOND HER

Teknisk support når du søker Frifond?
Har du spørsmål, ring oss på 33488090 eller send en mail til medlemsregister(at)frilynt.no (NB! Lurt å gjøre i god tid før søknadsfristen 15. oktober, slik at vi får ordnet tilgang til søknadsskjema).

LES OGSÅ
:
Lån teaterfolka våre!