Ungdomslaget Idun – Høle nytt medlem!

Mer enn 50 teatergrupper og revylag har funnet veien til Frilynt Norge de siste to årene. Ungdomslaget Idun i Rogaland ønskes velkommen til Norges største teaterorganisasjon. Det gir kroner i kassa og mye hjelp når de nå starter barneteater!

JULEMUSIKAL: Høle Barne- og Familieteater er i full sving mot juleforestilling.

Det tradisjonsrike Ungdomslaget Idun i Sandnes, stiftet i 1893, satser friskt på å utvikle nye aktiviteter for nærmiljøet. Ved siden av å drive fritidsklubb for barn og unge, danseaktivitet for voksne og årlig fiskefestival har laget dratt i gang teateraktivitet; Høle Barne- og Familieteater har sett dagens lys. Nå jobbes det på spreng mot teaterets første forestilling – julemusikalen Fjøsnisser i juleknipe av Espen Rolstad. Hele 32 skuespillere mellom 8 og 55 år skal være med og sette Høle i julestemning.

LES OGSÅ: I NOVEMBER STÅR DE PÅ SCENEN PÅ HØLE
LES OGSÅ: SØK FRIFOND HOS FRILYNT INNEN 15. OKTOBER

– Dette er et helt nytt tilbud i området og vi gleder oss veldig til å vise oss fram. Gjengen bak er en god blanding av erfarne og ferske store og små, sier primus motor og instruktør for teatergruppa, Åse Sommerud til Sandnesposten.
Regissør Sommerud er imponert over de unge i bydelen som gyver løs på øvingskvelder og -helger med lyst og iver. Både store og små som deltar rundt oppsetningen dirrer etter å kunne vise fram hva som har blitt til gjennom øvngene på samfunnshuset på Høle.

LES OGSÅ: MANGLER EN VIKTIG BRIKKE TIL HØLES JULEMUSIKAL
LES OGSÅ: RABATT PÅ TEATERSMINKE

– Supert initiativ!
Generalsekretær i Frilynt Norge, Frode Aleksander Rismyhr heier på teateret.
– Dette er et supert initiativ! Og ekstra gøy er det når man leser i Sandnesposten at teater for barn og unge har vært et savn i bydelen. Dette er noe vi skal støtte opp om med både tilskudd, gratis kurs og en drøss med fordeler hos oss som skal gjøre det enklere å drive teateret. Det er kjempegøy at ungdomslaget er blitt medlemmer hos oss, sier Rismyhr.
I likhet med våre rundt 200 medlemsgrupper og mer enn 16 000 medlemmer kan Ungdomslaget Høle glede seg over mange med medlemsfordeler. Gratis forsikring av medlemmene, rabatt på teatersminke og parykker, gratis kurs hjemme hos laget fra konseptet  «lån teaterfolka våre», støtte gjennom Frifondmomskompensasjon og kursmidler for å nevne noe.
– Vi gleder oss til å hjelpe til med alt vi kan. Vi har har allerede vært på besøk hos Høle Barne- og Familieteater med gratis kurs i scenografi. I tillegg kan vi tilby et inspirerende kurs i hvordan utvikle aktivitet og rekruttere medlemmer til laget, skrivekurs for scene, kurs i teatersminke, produksjonslederkurs og PR-kurs hjemme i laget. Helt gratis! Snart er det nye teatersenteret med kostymelager og kulisselager oppe å gå også! Det betyr tilgang til blant annet et gigantisk kostymelager.

LES OGSÅ: SLIK FIKK NITTEDAL TEATER 80.000 KRONER I STØTTE!

Vekst i Rogaland
– Frilynt Norge vokser i Rogaland, og det er en stor styrke for hele amatørteaternorge at gruppene organiserer seg i en nasjonal organisasjon. Det gir tyngde og slagkraft i det interessepolitiske arbeidet for et løft for teatermiljøene på kulturbudsjettene og økt forståelse og anerkjennelse av feltet politisk. Vi har døra åpen for enda flere teatergrupper og revylag i Rogaland. Ta kontakt med meg på frode.rismyhr(at)frilynt.no – så sender jeg mer informasjon, oppfordrer Rismyhr.

LES OGSÅ: BLI MEDLEM AV NORGES STØRSTE TEATERORGANISASJON

 

Lån scenografen til teateret