fbpx

Gode nyheter for noen, dårlige for andre

Fredag 19. februar holdt regjeringen pressekonferanse der Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad la frem nye nasjonale tiltak. Tiltakene er gode nyheter for noen, men kan også være dårlig nytt for andre.

Under pressekonferansen kom det frem at regjeringen går bort fra regelen om fastmonterte seter, og lager et enklere regelverk for arrangementer som er likt for alle lokaler der folk sitter. Kravet om fastmonterte plasser erstattes med krav om faste, tilviste sitteplasser. Det innebærer at publikum kan sitte på stol, benk eller lignende, eller på en fast plass på gulvet under hele arrangementet. Denne endringen åpner for større arrangementer i langt flere lokaler.

Godt nytt for Frilynt Norges lokallag

Denne nyheten er ikke annet enn godt nytt for Frilynt Norges lokallag, og frivilligheten i Norge generelt. Mye av teateraktiviteten som foregår i det frivillige skjer på klubbhus, grendehus, konserthus og andre arenaer der fastmonterte stolrader ikke er mulig. Nå kan også disse holde aktiviteten oppe og invitere til arrangementer med de sittemulighetene de måtte ha.

Men, slik smittesituasjonen er nå åpner det ikke opp for flere store arrangementer. Når reglene nå går fra fastmonterte og over til faste, tilviste sitteplasser, blir det nye felles taket på 100 personer.

Lettelser for noen, innstramming for andre

Med det felles taket likebehandles ulike kinoer, kirker og ulike typer forsamlingslokaler. Det betyr lettelser for noen og innstramming for andre. Det er altså gode nyheter for de som ikke har hatt mulighet til å ta imot publikum på grunn av løse stoler. For de med fastmonterte seter kan dette være dårlig nytt, da de må gå ned fra 200 publikummere til 100 slik som alle andre.

Helsemyndighetene er tydelige på at en antallsbegrensning på 200 personer for alle ikke er forsvarlig i dagens situasjon.

Les innlegget til Kjell Ingolf Ropstad her

Les regjeringens pressemelding her

Del saken med verden!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

FØLG FRILYNT PÅ SOSIALE MEDIER

Publisert: 23. februar 2021
Robin Horsgaard Larsen

Robin Horsgaard Larsen