fbpx
STAGE 2021
24.- 25. APRIL 2021

STAGE 2021

Inspirerende fagdager for teaterfolk

STAGE! er en møteplass for alle fagansvarlige og grupper innenfor sceneproduksjon, designet for unge og voksne fra 18 år og oppover. Fokuset er på drivkreftene, ildsjelene og produksjonsapparatet lokalt. STAGE! har som budskap å inspirere, samt gi påfyll, heve kompetanse,  utveksle erfaringer og nettverksbygging. STAGE! avholdes i Vestfold (Sandefjord) 24.-25. april 2021.

Skolerevyfestival:
Mer informasjon kommer om en eventuell skolerevyfestival kommer.

FØLG FRILYNT NORGE PÅ FACEBOOK

Workshops

Vi tilbyr proffe instruktører, påfyll av ideer og kompetanse på produksjonsfeltet. Vi deler erfaring og ideer, kunnskap om lyd, lys, kostymer, kulisser, promotering og PR, produksjonsapparat og mye mer! Sammen vil vi skape en arena for samhandling og gjenbruk på tvers av teatergruppene! En unik mulighet!

I 2020 var disse workshopsene tenkt:

Kurset vil ta for seg prosessen ved produksjon av kulisser i en teaterproduksjon og gjenbruk av gamle materialer. Vi skal jobbe med å utforme scenografien og tilpasse den ditt scenerom. Du får innføring i hvordan utforme en planskisse og en modell av scenerommet, samt kunnskaper rundt gjenbruk av gamle kulisser, gamle materialer og tips til billige løsninger. Det vil være fokus på hvordan skape magiske scenebilder ved hjelp av billige, kreative løsninger. Kurset vil foregå i Teaterbanken; Frilynt Norges teatersenter for produksjon og utleie av kulisser, rekvisitter og kostymer. Vi stiller med diverse materiell og det vil jobbes i en produksjonshall der man har mulighet til å teste ulike teknikker.
 
– innføring i prosessen ved produksjon av kulisser i en teaterproduksjon
– gjenbruk av gamle materialer
– hvordan skape magiske scenebilder ved hjelp av billige løsninger!
– innføring i hvordan utforme planskisse og modell
– praktisk utførelse i kurset
 
Målgruppe: Alle. Du trenger ingen forkunnskaper
 
Kursholder: Jarle Hem (Frilynt Norge)

Kurset vil ta for seg prosessen ved kostymearbeid i en teaterproduksjon. Vi vil ha fokus på gjenbruk av gamle kostymer, fra skisse til ferdig produkt.

Vi stiller med symaskiner, stoffer og annet materiell.

– innføring i prosessen ved kostymearbeid
– hvordan få en herre dress/ blazer til å passe en dame
– praktisk utførelse av arbeidet

Målgruppe: Alle. Ingen forkunnskaper påkrevet.
 
Kursholder: Andrea Westbye
 
Andrea jobber på systua på Den Norske Opera og Ballet, men er for tiden i et års permisjon for å jobbe på kostymeavdelingen på Trøndelag Teater som akkurat har hatt premiere på Jesus Christ Superstar.
 
Hun har en bachelorgrad i kostymeproduksjon fra England (Arts University Bournemouth) og var ferdig utdannet i 2016. Siden da har hun jobbet som syer på herresystua på operaen, på kostymelageret på operaen, og nå på kostymeavdelingen på Trøndelag. Ved siden av dette jobber hun som frilans syer/designer og har jobbet med ballettdansere som har oppdrag utenfor operahuset, og mindre amatørteatergrupper.
 
Andrea driver mye med redesign og søm av klær til meg selv og venner, og synes det er supert med et redesign-fokus både på teater og privat. «Jeg elsker teater og kostyme og synes det er utrolig inspirerende å få jobbe med så mange som er interessert i dette. Jeg gleder meg til kurshelg»!


Kurset passer perfekt til opplæring av nye sminkører i teatergruppa og for «gamle» som vil ha litt inspirasjon og påfyll. Du får også en oversikt over hva som finnes av produkter. Det er stadig utvikling på feltet. Vi tilbyr opplæring i alt fra ulik grunnsminke for scene, alderssminke, dyresminke, enkle spesialeffekter m.m.

– Innføring i enkle verktøy til bruk i din amatørteateroppsetning
– Inspirasjon og påfyll!
– Perfekt for opplæring av nye sminkører!
– Innføring i produkter
– Alt fra ulik grunnsminke for scene, alderssminke, dyresminke, enkle spesialeffekter m.m
– Praktisk utførelse i kurset

Målgruppe: Alle. Du trenger ingen forkunnskaper
 
Kursholder: Anita Håøy Andersen
 
Anita jobber til daglig, som teaterrådgiver og sminkeansvarlig i Frilynt Norge. Hun har mer enn 20 års erfaring med teatersminke til en haug med produksjoner og prosjekter. Anita har vært med å etablere nettbutikken KostMask.no og har ansvar for produkter, innkjøp, rådgivning og kundebehandling. Anita har reist land og strand rundt med kurs i teatersminke, for medlemslagene i Frilynt Norge.
Dette kurset er kanskje den beste investeringen våre medlemsgrupper kan gjøre! Du vil få en innføring i enkle verktøy man kan bruke for å synliggjøre teatergruppa og revylaget ditt. Frivillig kulturliv blir stadig flinkere til å synliggjøre seg på sosiale medier, og vi vil komme med triks og verktøy man for å bli enda bedre på dette feltet! Lær også hvordan man lager fengende og gode promofilmer til bruk på Facebook og Instagram.
 
– innføring i enkle verktøy man kan bruke for å synliggjøre teatergruppa
– triks og verktøy for synliggjøring på sosiale medier
– hvordan få medieoppslag 
– lær hvordan lage fengende promofilmer til bruk på sosiale medier
 
 
Målgruppe: Alle. Du trenger ingen forkunnskaper
 
Kursholder: Alexander Vestnes

Kurset vil gjennomgå de fleste funksjonene i en teaterproduksjon med fokus på produsentrollen .
Hva er en produsent ? Hva er produsentens oppgaver ? Og kan disse oppgavene fordeles ?

Kurslærer vil ta utgangspunktet i produksjonsmodellen fra Spelhandboka hvor kurslærer er redaktør. Gjestelærer Berit Vordal vil gi en innføring i hvordan deres arrangement kan gjøres tilgjengelig for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Dette inkluderer innføring i universell utforming av hjemmesider i tråd med offentlige krav.

Målgruppe: Alle som ønsker å lære mer om å produsere en teaterforestilling.

Kursholder: Egil Johansen
Gjestelærer: Berit Vordal

Kurset vil både ha en teoretisk del der man får innføring i prosessen rundt lydteknikk i en sceneproduksjon, samt en praktisk del der man får en innføring i den praktiske delen ved lydteknikk. Den praktiske delen vil foregå i et egnet scenerom.
 
– innføring i den lydtekniske prosessen i en teaterproduksjon 
– innføring i den praktiske delen ved lydteknikk i et egnet scenerom
– innføring i ulikt utstyr, med mer
– innhente tilbud og anbud
– fokus på teknisk utstyr din teater- eller revygruppe kan vurdere innkjøp av
 
Målgruppe: Alle. For deg som vil ha en innføring i lydteknikk!
 
Kursholder: Anders Verde 

Kurset vil både ha en teoretisk del der man får innføring i prosessen rundt lysteknikk i en sceneproduksjon, samt en praktisk del der man får en innføring i den praktiske delen ved lysteknikk. Den praktiske delen vil foregå i et egnet scenerom.

– innføring i den lystekniske prosessen i en teaterproduksjon
– innføring i den praktiske delen ved lysteknikk i et egnet scenerom
– innføring i ulikt utstyr, med mer
– innhente tilbud og anbud
– fokus på teknisk utstyr din teater- eller revygruppe kan vurdere innkjøp av

Målgruppe: Alle. For deg som vil ha en innføring i lydteknikk!

Kursholder: Anders Busch

 

På kurset vil Anne Kristiansen presentere metoder i hvordan fortellinger og minner fra deres eget liv kan gjenskapes og få en scenisk form. Dette bl.a. via det som kurslærer kaller minnevekkere som er fotografier, bøker, smykker, verktøy eller andre ting dere har et personlig forhold til.

Anne Kristiansen har jobba mye med denne teaterformen i Danmark og har vært instruktør og produksjonsleder for seniorteatergruppen «MIndernes Teater» som har turnert med forestillingen «Glemmer du, så husker jeg». Forestillingen er skapt via de samme metodene dere vil få en innføring i under dette kurset.

Vi kan love et spennende kurs. Vi har som mål at kurset skal avsluttes med en liten visning søndag formiddag for de andre deltakerne under STAGE.

Som en del av kurset, vil Inger Jonsrud intervjue skuespiller Kari Simonsen om Simonsens skuespillerarbeid. Vi åpner for spørsmål fra kursdeltakerne.

Kari Simonsen er en profilert og anerkjent skuespiller med bred publikumsappell Hun var ansatt på Oslo Nye Teater fra 1960 til 1972, hvor hun bl.a. spilte Sally Bowles i Cabaret. I 1972 ble hun fast ansatt ved Nationaltheatret, men har også spilt ved både Edderkoppen teater og Chat Noir. Hun kom tidlig med i Wesenlund-sfæren og gjorde utallige sketsjer sammen med Wesenlund/Heide Steen i bl.a. radioserien Hørerøret, Vårt Partis våroffensiv 1968 og senere i flere episoder av Fleksnes. Hun hadde dessuten stemmen som Solan Gundersen i Ivo Caprino-Filmen Flåklypa Grand Prix fra 1975.

Målgruppe: Amatørskuespillere over 60 år (seniorer).

Kursholder: Anne Kristiansen
Gjest: Kari Simonsen og Inger Jonsrud (intervjuer)

Kurset vil gi deg en innføring i den organisatoriske prosessen rundt en teaterproduksjon. I motsetning til kurset i «Produksjonsledelse» vil dette kurset legge hovedvekt på hva som er viktig for en teaterinstruktør.

I tillegg til det kunstneriske uttrykket, samarbeid med prudsjonsapparatet og prøveprosessen er det viktig for en instruktør å huske på at han/hun er en teamleder.

– Innføring i den organisatoriske prosessen rundt en teaterproduksjon
– Prosessen (hvordan lede teamet mot et felles mål)
– Samarbeid mellom pruduksjonsapparat og instruktør

Målgruppe: Alle. Du trenger ingen forkunnskaper

Kursholder: Heljar Berge

Heljar jobber i dag som frilans skuespiller, instruktør, tekstforfatter og produsent. Heljar har instruert revy- og teatergrupper over hele østlandet gjennom 27 år, medvirket som som aktør og tekstbidragsyter i Gråtass gjennom 20 år, vært skuespiller og tekstforfatter i Hvalsommerrevyene gjennom 15 år, samt har vært benyttet hyppig som kursinstruktør i Frilynt på revy/teatersport og impro/instruksjon.

Denne helgen skal vi ferie Skolerevyåret som har vært! 

Skolerevyfestivalen er et helt nytt tilbud som, i tillegg til å gjøre overgangen fra det nåværende revystyret til det nye enklere, skal gi våre skolerevyer muligheten til å vise frem ett til to revynummer hver.

Målgruppe: Skolerevyer. Både nåværende medlemmer og styrer, og elever som overtar stafettpinnen og skal lede an inn i et nytt revyår. 

Kursholder: Line Kaupang

Påmelding

Bindende påmelding
Påmelding er bindende og blir fakturert uansett oppmøte eller NO SHOW.

Avmelding på grunn av sykdom
Ta kontakt med ditt forsikringsselskap (reiseforsikring) for refusjon av deltageravgift ved avmelding grunnet sykdom. Jobb, ferier og forandring i «planene» etc. er normalt ikke gyldige grunner for refusjon hos forsikringsselskapet.

LES MER OM DE FORSKJELLIGE WORKSHOPPENE HER!

PÅMELDINGSFRIST KOMMER

Praktisk info

WORKSHOP

PRIS MEDLEMMER
1000,- per pers.

PRIS IKKE-MEDLEMMER
1500,- per pers.

HOTELL

ENKELTROM
1980,- per pers. (fredag til søndag)

DOBBELTROM
1090,- per pers. (fredag til søndag)

TREMANNSROM
860,- per pers. (fredag til søndag)

FIREMANNSROM
745,- per pers. (fredag til søndag)

NB! Når man velger dobbelt-, tremanns- eller firemannsrom må man ha noen å dele rom med. På grunn av koronasituasjonen MÅ de du deler rom med være fra SAMME husstand.

ALT DETTE FÅR DU: 

  • En inspirerende seminar og workshop av og med profesjonelle instruktører/foredragsholdere
  • Overnatting (se egne priser over)
  • Frokost, lunsj og middag.
  • Nye bekjentskaper og nettverk

Du kan bli medlem av Frilynt Norge for 50 kroner og få medlemspris, dette gjøres i påmeldingsskjema.

BINNENDE PÅMELDING
Påmelding er bindende og blir fakturert uansett oppmøte eller NO SHOW. 

FAKTURA OG BETALING
Faktura for STAGE! sendes ut fortløpende etter påmelding. Deltagere må ta kontakt straks e-post eller sms med bekreftelse på mottatt påmelding er sendt ut dersom man ønsker å melde seg av. Har du fakturaspørsmål send mail til tale@frilynt.no eller ring +47 33 48 80 90.

DELE OPP FAKTURA?
Ta kontakt dersom du ønsker å dele betalingen på to fakturaer. Telefon 33 48 80 90 eller tale@frilynt.no

AVMELDING PÅ GRUNN AV SYKDOM
Ta kontakt med ditt forsikringsselskap (reiseforsikring) for refusjon av deltageravgift ved avmelding grunnet sykdom. Jobb, ferier og forandring i «planene» etc. er normalt ikke gyldige grunner for refusjon hos forsikringsselskapet.

PÅMELDING HER

Frilynt Norge (Uranienborgveien 4, 3217 Sandefjord) og Scandic Park Hotell Sandefjord (Strandpromenaden 9, 3208 Sandefjord)

Scandic Park Hotell Sandefjord (Strandpromenaden 9, 3208 Sandefjord)

Frilynt står frokost, lunsj og middag i løpet av helgen. Dersom man ønsker fler måltider, må dette ordnes for egen regning.

ALLERGI
Dersom du har noen form for allergi må dette opplyses om i påmeldingsskjema, slik at vi kan ordne allergivennlig mat. Dersom du må ha med noe selv, vil du få beskjed om dette.

LØRDAG 24. APRIL:
PROGRAM KOMMER

SØNDAG 25. APRIL:
PROGRAM KOMMER

LANDSMØTE FRILYNT NORGE:
INFORMASJON KOMMER

HVEM ER FRILYNT NORGE?

Frilynt Norge er Norges største teaterorganisasjon med rundt 18 500 medlemmer over hele landet. Frilynt er partipolitisk, religiøst og språklig nøytralt.

Frilynt Norge skal være et innovativt, faglig, interessepolitisk, servicerettet og nettverksbyggende kraftsentrum og ressurssenter til beste for frivillig amatørteater, scenekunst og kulturliv lokalt i hele landet; både for barn, ungdom og voksne. Relasjonsbygging, mestring og læring med fokus på hele mennesket i møtet med kulturuttrykk er sentralt.

SPØRSMÅL FØR DU REISER?
Har du spørsmål før du reiser er du velkommen til å ta kontakt med oss i Frilynt enten på mail: kurs@frilynt.no eller på tlf.: +47 33 48 80 90.

INFORMASJON PÅ INTERNETT
facebook.com/frilyntnorge
frilynt.no
instagram.com/#frilynt
twitter.com/frilynt
splæshcamp.no

PUBLISERING AV BILDER OG FILM
Vi ber deltagere om å merke seg at det vil bli publisert film og bilder på sosiale medier, YouTube, nettsider, i publikasjoner og i rapporter. Dette for å dokumentere overfor offentlige bidragsytere – samt sikre videre nytteverdi, erfaringsutveksling og inspirasjonsmateriale for ettertiden i egne og andre organisasjoner.

Det er vanskelig å etterkomme eventuelle ønsker om å reservere seg fra å bli fotografert/filmet da STAGE! i stor grad dreier seg om visuelle og digitale uttrykksformer. Frilynt Norge har vel og merke gode etiske rammer for hva som blir publisert og ikke.