STAGE – inspirerende fagdager for teaterfolk

Frilynt Norge har gleden av å invitere til STAGE – inspirerende fagdager for teaterfolk! 20.-22. april 2018 lanseres en helt ny møteplass med kurs, nettverksbygging, erfaringsdeling, begeistring, dialog og påfyll på tvers av teatergrupper og revylag i hele Norge. En hel helg med fullspekket program, mat og hotell for bare 500 kroner!

PRAKTISK
Tid:
20.-22. april 2018
Sted: Frilynt Norge, Sandefjord (Uranienborgveien 4)
Målgruppe: Ungdom og voksne, fra 16 år (MinusManus fra 13 – 18 år)
Pris: Kr 500,- (inkl. overnatting på Scandic Park Sandefjord i dobbelt, trippel eller 4-mannsrom)
Inkludert: Kurs, inspirasjonsseminar, forestilling, måltider og hotellopphold. (Tillegg kr 380,- per natt for enkeltrom)
Påmelding innen 13. april: Gå til påmelding

PROGRAM
Fredag 20. april 2018
18.00 – 18.30 Velkommen til STAGE + bli-kjent-runde
18.30 – 19.15 Heftig og begeistret: Nytt norsk amatørteatersenter!
19.15 – 20.15 Verdal Teaterlag presenterer «Vinsjan»-prosjektet
20.15 – 21.15 Bli et folketeater: Slik vokste de fra 20 til 180 skuespillere på scenen
21.30 – 23.00 Kveldsmat, mingling og cafédialog: «Hva ønsker vi oss i det lokale teater-Norge»?
Lørdag 21. april 2018
09.00 – 10.00 Registrering
10.00 – 12.00 Landsmøte
12.00 Lunch
13.00 – 15.00 Workshops
15.00 Pause
15.15 – 19.00 Workshops
20.00 Middag
21.00 MinusManus Best-Of-Show
23.00 Avslutning
Søndag 22. april 2018
09.00 – 12.00 Workshops
12.00 – 12.45 Lunch
12.45 – 13.30 Oppsummering plenum
13.30 – 16.00 MinusManus uttak

PRODUKSJONSLEDELSE I REVY OG TEATER

Om kurset: Perfekt kurs for deg som leder en teateroppsetning, er en del av produksjonsapparatet eller sitter i styret. Bli en bedre produksjonsleder og samarbeidspartner i revy og teateroppsetninger. Få innføring i den organisatoriske prosessen rundt en teaterproduksjon, som inkluderer alt fra instruktørens rolle, hvem gjør hva i produksjonsapparatet og mye mer. Du vil også få innføring i hvordan søke ulike støtteordninger, instruktørstøtte, samt hvordan man kan bruke StyreWeb som verktøy i teateret. Og kanskje det viktigste; Du kommer sammen med folk som er interessert i akkurat det samme som deg.

Instruktør: Instruktør er Heljar Berge med lang fartstid fra revy- og teater både som produsent, skuespiller, regissør og dramatiker. Han har også jobbet ved revyskolen på Skarnes.

GÅ TIL PÅMELDING

KOSTYMER OG REDESIGN

Om kurset: Lær og utforsk prosessen ved kostymearbeid i en teaterproduksjon. Kun fantasien setter grenser. Fokus på både praktiske og kreative løsninger, bli kjent med ulike materialer, hvordan kan gamle kostymer få nytt liv og inspirasjon. Og kanskje det viktigste; Du kommer sammen med folk som er interessert i akkurat det samme som deg.

Instruktør: Kommer.

GÅ TIL PÅMELDING

TEATERSMINKE

Om kurset: Her blir det inspirasjon og påfyll for deg som er med i eller skal starte i sminkegruppa i teaterlaget. Dette er et fantastisk morsomt kurs med utprøving av forskjellige teknikker, sjangre og produkter! Alt fra allmenn grunnsminke for scene til aldersminke, dyremasker, enkle spesialeffekter og mye mer. Og kanskje det viktigste; Du kommer sammen med folk som er interessert i akkurat det samme som deg.

Instruktør: Anita Håøy Andersen har lang erfaring fra sminkerom rundt om i landet, både som teaterrådgiver og sminkeansvarlig i Frilynt Norge, og som frivillig.

GÅ TIL PÅMELDING

LYSTEKNIKK

Om kurset: Kurset gir en spennende innføring i prosessen rundt lysteknikk i en sceneproduksjon. Bruk av ulike teknikker, presentasjon av forskjellige lamper og utstyr og en kreativ del i et egnet scenerom står på programmet. Og kanskje det viktigste; Du kommer sammen med folk som er interessert i akkurat det samme som deg.

Instruktør: Kursholder David Morris Blikstad fra Morris Media har lang fartstid som lystekniker og vi kan love et lærerikt og inspirerende kurs.

GÅ TIL PÅMELDING

LYDTEKNIKK

Om kurset: Få spennende innføring i den lydtekniske prosessen i en teaterproduksjon. Tema er både innhenting av anbud og tilbud, teknisk utstyr en teatergruppe kan vurdere innkjøp av – og praktisk del med lydteknisk arbeid i egnet scenerom. Og kanskje det viktigste; Du kommer sammen med folk som er interessert i akkurat det samme som deg.

Instruktører: De dyktige lydteknikerne Anders Verde (fra bl.a. Den Norske Opera) og Claes Sørum (Kultursupport) deler av erfaringer og kunnskap.

GÅ TIL PÅMELDING

SCENOGRAFI OG KULISSER

Om kurset: Frilynt Norges scenograf, Jarle Hem vil slippe deg inn i «lekestua si». Hvordan lage modeller, planlegge og designe magiske og funksjonelle scenebilder, tips og råd om ulike materialer og teknikker. Vi kan garantere deg at du kommer ut igjen med hodet fullt av ideer og inspirasjon. Og kanskje det viktigste; Du kommer sammen med folk som er interessert i akkurat det samme som deg.

Instruktør: Kursholder er Jarle Hem i Frilynt Norge som har lang erfaring som scenograf innen både profesjonelt og frivillig sceneliv.

GÅ TIL PÅMELDING

PR & MARKEDSFØRING

Om kurset: Dette er den beste investeringen teatergruppa og revylaget kan gjøre! Her får du en drøss med tips, triks og ideer til hvordan synliggjøre produksjonen din! Bruk av sosiale medier, hvordan få lokalpressen til å dekke aktiviteten, hvilke elleville måter kan du kjøre pressekonferanser på og hvordan lage fengende og gode promofilmer til bruk på Facebook og Instagram. Bli med på et kreativt og spennende PR-kurs. Og kanskje det viktigste; Du kommer sammen med folk som er interessert i akkurat det samme som deg.

Instruktører: Alexander Vestnes fra Studio Vestnes/Leading Edge Film og Frode Aleksander Rismyhr fra Frilynt Norge og med mange års erfaring som presse- og PR-ansvarlig i Ivo DaCapo deler erfaringer og kunnskap.

GÅ TIL PÅMELDING

TEATERINSTRUKTØREN

Om kurset: Hvordan få aktørene til å skinne på scenen? Hva er instruktørens rolle og hvilke øvelser og teknikker kan du bruke for å bygge et godt ensemble og trene opp gruppas skuespillerferdigheter? Få en grunnleggende innføring i regiens verden og få massevis av verktøy og tips. Og kanskje det viktigste; Du kommer sammen med folk som er interessert i akkurat det samme som deg.

Instruktør: Kommer.

GÅ TIL PÅMELDING

MINUSMANUS IMPROTEATER

Om kurset: Improvisasjonsteater er kanskje den beste skuespillertreningen du kan få. Kast deg med på dette kurset og lær teknikker og øvelser i impro. Kurset er også ment som en «treningsleir» for alle dem som allerede er kommet videre i MinusManus-kvalifiseringen. Kurset ender i uttak til nasjonal MinusManus-finale for ungdom. Vi lover god stemning og mye latter! Kurset arrangeres i samarbeid med Teateralliansen. 

Instruktør: Kommer.

GÅ TIL PÅMELDING