LES HELE SAKEN I KLASSEKAMPEN: Kutter i frivillig kultur
– Det er utrolig dumt. Vi jobber jo frivillig, og hvis vi taper de pengene vi får i støtte, får vi mindre mulighet til å jobbe som vi gjør, sier revysjef Magnus Wethal.
I fjor fikk Fossrevyen 100.000 kroner i kursmidler fra Frilynt, som er organisert i Studieforbundet kultur og tradisjon. Studieforbundene har stått for opplæring utenfor de formelle utdanningsinstitusjonene siden 1864. I dag tilbyr de kurs i alt fra juss til bunadsmontering – i tillegg til å støtte ulike former for opplæring rundt om i landet.
– Det er enormt med læring å for eksempel være revysjef for en skolerevy. Det er en grunn til at det er prestisje å bli revysjef. Du får med deg verdifull erfaring og egenskaper som fremtidige arbeidsgivere er interessert i, sier generalsekretær i Frilynt Norge, Frode Aleksander Rismyhr.
– Dessuten er det av stor betydning for skolemiljøet, og de fleste videregående skolene i Oslo og Akershus bruker skolerevyene i sin omdømmebygging.
LES HELE SAKEN I KLASSEKAMPEN: Kutter i frivillig kultur
Bra på CV´n
Magnus Wethal forteller at han har hatt stort utbytte av å jobbe med skolerevy.
– Jeg har lært utrolig masse. Jeg var med første gang i første klasse og fikk en skikkelig kickstart. Da jobbet jeg med lyd, så ble jeg lydsjef og nå er jeg revysjef med ansvar for en hel gruppe mennesker. Det er en fin læringsprosess, og jeg har hørt at det er bra å ha på CV-en, sier han.
LES OGSÅ:
Fikk Opera-jobb med lys etter kurs
– Bruker det jeg lærte da jeg var 14
Når frivilligheten takker for seg
Bilder og video fra vårs kurs og leire
Regjeringen med kutt til frivilligheten
«Alle» reverserer kutt i statsbudsjettet