fbpx

Skutt Gullfugl 2015

Publisert: 5. november 2015

Alle våre medlemslag har personer i eller rundt laget sitt som gjør en ekstra innsats. Noen av disse personene har lagt ned utallige dugnadstimer i en mengde av år, noen er spesielt kreative og nytenkende og noen har en spesiell egenskap. 

Frilynt 50 år_380 kopi
SKJØT GULLFUGLEN: Lars Børre Hallem (leder i Verdal Teaterlag) mottok prisen Skutt gullfugl 2015 på vegne av Frode Haugmark under Frilynt Norges 50-årsjubileum i Verdensteateret Kulturhus.

Under Frilynt Norges jubileumsfeiring lørdag 31. oktober ble prisen ”Skutt Gullfugl 2015” utdelt. Våre medlemslag hadde selv sendt inn forslag på kandidater. Kriteriene for prisen var ikke satt av Frilynt Norge, det var opp til lagene selv hva de ville legge til grunn for sin nominasjon.

Vifikk inn mange gode forslag på kandidater fra lag rundt om i hele landet som ville gjøre litt ekstra stas på sin ”gullfugl”. Juryen landet til slutt på tre verdige kandidater.

LES OGSÅ: Frode Haugmark skjøt gullfuglenFrilynt 50 år_381 kopi

Scott Solberg fra Teatergruppen Masken i Horten var nominert fordi han var med å starte opp Masken i 1981. I alle de 35 årene gruppen har eksistert har Scott bidratt i stor grad med tekster til revyene, hatt forskjellige tunge styreverv, forvaltet utleie av forsamlingshuset Vadlatun, han har drevet kino og i tillegg vært med på utallige produksjoner, både på og bak scenen. Scott Solberg blir av Teatergruppen Masken betegnet som en hedersmann.

Hvarnes Ungdomslag nominerte sin leder gjennom 15 år, Thor Rikard Bergan Odberg, til prisen. Om Thor Rikard sies det at han er kreativ, at han aldri ser begrensninger, bare muligheter. ”Det er bare å fintenke litt, så årnær`e sæ”. Thor Rikard har brukt, og bruker en mengde timer i bygdas storstue Bjerkely. Hvarnes Ungdomslag ønsker at Thor Rikard skal få litt velfortjent oppmerksomhet for sitt engasjement og vil at han skal vite at de setter stor pris på alt han gjør.

Frode Haugmark fra Verdal Teaterlag ble også nominert til prisen, og stakk av med seieren. Han har ved å bli æresmedlem i sitt lokallag vist storartet innsats og interesse for den frivillige amatøreteaterbevegelsen over tid, men også vært ”skrudd nok i hodet” (sitat Verdal Teaterlags nominasjon) til å satse på nye og utradisjonelle produksjoner. Dette resulterte i braksuksessen ”Vinsjan på kaia”. En DDE-musikal som er sett av over 20.000 publikummere, i Verdal bor det 15.000 personer. Frode Haugmark og Verdal Teaterlag er nå i full gang med en ny musikal i trønderrockens tegn, denne gangen er det Åge Aleksandersens låtunivers som skal settes ut i livet med Verdal Teaterlags drakt. Så det er ingen tvil om at dette er et lokallag Frilynt Norge kan være stolte av å ha som medlem, og som vet å ”Levva livet”!

Del saken med verden!

FØLG FRILYNT PÅ SOSIALE MEDIER

PUBLISERT AV
Picture of Joachim Svendsrød
Joachim Svendsrød