Lån scenografen til teateret

Vil du ha en proff scenograf på besøk og få ideer og inspirasjon til kulisser og scenografi i teatergruppa eller revylaget? De ringer, vi bringer! Lån teaterfolka våre – Frilynt spanderer.

Norges største teaterorganisasjon, Frilynt Norge, åpner et nasjonalt teatersenter på over 1600 kvadratmeter i Sandefjord. Fra teatersenteret vil teatergrupper, revylag og kulturskoler i hele Norge få tilgang til kostymer, kulisser, teatersminke og en rekke andre teatertjenester. Et av tilbudene er «Lån teaterfolka våre» hvor Frilynt kommer på besøk med kurs i scenografi, teatersminke, revytekst, markedsføring, produksjonsledelse og økonomistyring i teateret hjemme hos teatergruppa eller revylaget. I 2016 holdt Frilynt Norge mer enn 60 kurs ute hos medlemmene.

LES OGSÅ: RABATT: TEATERSMINKE PÅ KOSTMASK.NO

Scenografdoktor
Jarle Hem har mer enn 20 års erfaring som scenograf og kulissemaker for over 100 små og store produksjoner innenfor både amatørteater, kulturskoler og for profesjonelle. Frilynt Norge er heldige som har fått Jarle med på laget som nyansatt teaterrådgiver og scenograf. Og Jarle gleder seg stort til kommende besøk hos teatergruppene rundt om i landet.
– På veien får jeg et innblikk i alle de flotte miljøene rundt om og de fantastiske ildsjelene som skaper magi i teatergruppene og revylaga. Jeg får se hvilke muligheter og rammer de forskjellige gruppene har. Min jobb er å se på hvordan vi kan løfte det flotte som allerede skjer der ute. Jeg kommer for å lytte og se hva de gjør, og så kan jeg kanskje gi noen tips og vink som kan inspirere her og der.

LES OGSÅ: BLI MEDLEM I NORGES STØRSTE TEATERORGANISASJON

Hva skal dere sette opp i 2017?
Har teatergruppa en ny produksjon på gang i 2017? Kanskje vet du nå hva dere skal sette opp til høsten? Da er det ikke noe å vente med. Ta kontakt med oss for å låne scenografen. Slik kan vi hjelpe dere med skisser og ideer til sceneløsninger og kulisser. Kalenderen fyller seg raskt, så det er lurt å ikke vente for lenge.

LES OGSÅ: LÅN TEATERFOLKA VÅRE – FRILYNT SPANDERER

Teatersenter for hele Norge
Generalsekretær i Frilynt Norge er begeistret over utviklingen for Frilynt Norge. I 2001 telte organisasjonen 4000 medlemmer. I 2017 runder vi 14 000 medlemmer og over 200 medlemsgrupper.
– Vi skal være ute der det skjer! Vi opptatt av å utvikle og tilby nyttige, inspirerende og relevante tilbud som kan gjøre teaterlivet lokalt både enklere og morsommere. Vi skal hele tiden speile dem vi er her for. Hos oss er det kort vei fra beslutninger til handling, vi er fleksible og stolte av å kunne jobbe for de fantastiske teatergruppene og revylaga rundt om i Norge, forteller generalsekretær i Frilynt Norge, Frode Aleksander Rismyhr.
– Nå har Frilynt flyttet inn i et bygg på 1600 kvadratmeter hvor det skal etableres et stort nasjonalt teatersenter med kostymebank, kulissebank og en rekke andre teatertjenester i løpet av 2017. Som en del av dette skal vi også sørge for at det blir bedre kontakt mellom teatergruppene og utveksling av ressurser og erfaringer. Her er det mye å både spare og tjene for medlemmene. Vi kan nesten ikke vente til alt er klart. Dette er en drøm vi har hatt i mange år og som landsmøtet har vedtatt.

LES OGSÅ: REKORD: 2 MILLIONER TIL REVY OG TEATER

 

LagreLagre