fbpx
MINUSMANUS
Garantert venner for livet!

Hva er MinusManus?

Har du lyst til å lære noe HELT nytt? Eller kanskje du har  drevet litt med teater og er klar for å  ta det et skritt lenger. Kanskje du til og med har MASSE erfaring med Improteater eller  Teatersport™? Da er Minus Manus noe for deg!  

Du får garantert venner for livet! Hiv deg på dette lavterskeltilbudet for å lære en masse om improvisasjon og teatersport. Kurset avsluttes med et fartsfylt uttak til Junior-NM i Teatersport. Vinnerne går videre til den store sentralmønstringen på SplæshCamp 2021!

Siden 2015 har Frilynt Norge reist landet rundt med MinusManus – improteaterkurs for ungdom mellom 13 og 18 år. Over 1000 ungdommer deltok på 44 kurs spredt over 12 fylker og 22 kommuner.

Hva er improteater?

Improteater er rett og slett teater «MINUS MANUS»! I improteaterets absurde og gale verden kan du være så spontan, leken og kreativ som du vil. Denne formen for teater passer for absolutt ALLE og brukes mye som oppvarmingsøvelser i vanlige teatergrupper i alle aldre. Gjennom improteaterets enkle teknikker vil du også utvikle deg fort i samspill og scenefremføring!

Den beste måten å bli god i improteater er å lære seg de grunnleggende teknikkene som «si JA OG», «lytt til andre» og «ikke søl». Disse teknikkene er det første du lærer i MinusManus, i tillegg til alt annet du kan lære om improteater på 2 dager.

Hva er Teatersport™?​

Teatersport er enkelt og greit en lagkonkurranse i improteater. Som regel spiller to lag på 3-5 personer mot hverandre i forskjellige øvelser. Øvelsene kan f.eks. være ”Beste stil, beste sjanger”, ”improsang” eller ”ultrarapid”. Etter lagene har spilt mot hverandre gir dommerne og publikum poeng til det laget som de selv synes var best. Dommerne er ikke redde for å gi poeng til det laget som smisker mest, eller roper høyest!

MinusManus-instruktørene er spilledere for hele uttaket i Teatersport og vil forklare hver øvelse for både publikummere og deltakere. Så ikke hver redd, dette er BARE GØY!

Sentralmønstring
og øvelser

Når du deltar på et MinusManus helgekurs vil du få muligheten til å konkurrere mot andre deltakere i et uttak til MinusManus- sentralmønstring. Mønstringen skjer på Splæshcamp hvor du får oppleve en uke med improteaterkurs, finale i MinusManus og masse kule eventer. Splæshcamp er den råeste sommercampen for ungdom med over 400 ungdommer som deltar på 16 workshops i blant annet Teatersport™, Teatersminke, Stagefight, Musikal, Hip-hop, Revy og MYE MER! Du får også være med på alt som skjer av events og forestillinger!

ØVELSER

For at alle skal stille likt til lokaluttak og finale i MinusManus har vi satt opp totalt 13 øvelser som deltakerne kan risikere å bli trukket til. Øvelsene blir trukket fra en hatt av publikum, spillleder, dommere eller andre deltakere. Slik vil vi sikre at alle stiller likt i mesterskapet. Spillederen vil alltid forklare øvelse kort for deg og publikum, så ikke vær redd om du har gullfiskminne!

Øvelser uten musikk
Sa han – sa hun (2 stk)
Gibberish-norsk (2 stk)
Ultrarapid (lag)
Tolken (lag)
Debatt (lag)
Skrivemaskinen (lag)
Beste rekvisitt (Lag)
Gameshow (Lag)

Øvelser med musikk:
Improsang – solo
Improsang – duo
Improsang – lag
Musikalsk mime
Beste stil/beste genre

Om du har spørsmål angående øvelsene eller gjennomføringen av MinusManus-finalen, ta kontakt! Send en mail til kurs@frilynt.no

Sentralmønstringen for 2018 kostet kr 3100,-* og med i prisen får du OVERNATTING, MAT, IMPROTEATERKURS, FINALEPLASS, SKUMPARTY, VANNSPORT, SKREKKLØYPE OG MASSE MER!!

Sjekk ut SplæshCamp 2021 for mer info!