fbpx

Nye lag fra Innlandet og Telemark

Publisert: 16. april 2024

Det strømmer på med nye medlemslag til Frilynt Norge om dagen, og nå kan vi ønske to nye lag velkommen som nye medlemmer! Telemark barne- og ungdomsteater fra Telemark og Rendalen teaterlag fra Innlandet.

Telemark barne- og ungdomsteater

Telemark Barne- og Ungdomsteater (TBU) er et teater for aktører mellom 10-20 år.

I 1999 startet Otto Beite og Karen Lind fra Kragerø opp teateret. Etter 15 år takket de for seg med jubileumsforestillingen «Kardemomme By» som spillte for fulle hus. De fikk Kongens fortjenestemedalje for lang tjeneste med teateret. 
Fra og med 2014 har Telemark Barne- og Ungdomsteater vært foreldrestyrt.

TBU er alene om å inkludere både sang, musikk, dans og teater-talenter fra hele Telemark fylket. De er også det eneste teateret som bruker audition hver høst for å plukke ut skuespillere til hver enkelt forestilling. TBU har en forestilling i desember og en  i Mars/April. Tidligere har de hatt forestilling i Ibsenhuset og i Bø.

Les mer om Telemark barne- og ungdomsteater

Rendalen teaterlag

Rendalen teaterlag er en teatergruppe som årlig skal sette opp teaterforestilling i Rendalen. Dette har blitt gjort i regi av Rendalen Kommune fra 1998-2022. Rendalen teaterlag ble stiftet i 2023. Forestillingen foregår ute på Jakob Breda Bulls fødested, som nå er museum. Spillene som spilles er hentet fra Bulls forfatterskap, og satt i scene av Tor Karseth.

Les mer om Rendalen teaterlag

Del saken med verden!

FØLG FRILYNT PÅ SOSIALE MEDIER

PUBLISERT AV
Picture of Robin Horsgaard Larsen
Robin Horsgaard Larsen