fbpx

Regjeringa vil øke momskompensasjonen i 2022!

Publisert: 11. november 2021

I tilleggsproposisjonen foreslår regjeringa å øke momskompensasjonen med 150 millioner kroner. Dermed sikrer regjeringa full momskompensasjon for de frivillige organisasjonene allerede neste år.

– Med dette peker vi ut en tydelig retning for hva denne regjeringa ønsker. Vi prioriterer frivillighet, og er opptatt av at det frivillige Norge skal ha gode vilkår for å gjøre det de er best på. Denne økningen betyr mer penger til aktivitet i hele landet, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

I tillegg foreslår regjeringa å styrke kulturbudsjettet med 100 millioner kroner, 59 millioner går til å styrke kunstnerøkonomien.

– Jeg er glad for å kunne gi denne gruppa et etterlengtet løft. Pandemien har vist hvor små marginer kultursektoren har å gå på og hvor spesielt sårbare og utsatte kunstnere er som gruppe. Mange har sammensatt økonomi med usikre inntektskilder og ustabile arbeidsmuligheter, seier Trettebergstuen.

Les mer, og se hvordan de 100 millioner kronene er fordelt på kulturbudsjettet.

– Likestilling er svært viktig på alle områder og vi løftar difor arbeidet med likestilling og mangfald i budsjettet. Vi startar også vår satsing på mediemangfald, pressefriheit og ytringsfriheit. Vi styrker den undersøkande journalistikken samtidig som vi ser til at lokalavisene har gode kår, seier Trettebergstuen.

Saken er hentet fra Kulturplot.no og oversatt til bokmål av Frilynt Norge.
Foto av Kulturminister Anette Trettebergstuen: Håkon Mosvold Larsen / NTB

 

Del saken med verden!

FØLG FRILYNT PÅ SOSIALE MEDIER

PUBLISERT AV
Robin Horsgaard Larsen
Robin Horsgaard Larsen