fbpx

1100 deltagere på MinusManus! – SJEKK UT FILMEN!

4400 publikummere fulgte 1100 MinusManus-ungdommer fra hele landet. Teateralliansen og Frilynt Norge har gjennomført Norges største satsing på improteater i amatørteaterfeltet noensinne! Se filmen om MinusManus.

Saken fortsetter under filmen.

Teateralliansen og Frilynt Norge mottok tre tilskudd fra Kulturdepartementet på totalt kr 2 400 000 til utvikling og gjennomføring MinusManus, i perioden 2015-2017. Siste del av prosjektet ble sluttført med stor finale sommeren 2018. Les hele rapporten for MinusManus 2015-2018.

BLI MED PÅ MINUSMANUS PÅ SPLÆSHCAMP 2019

Frilynt Norge var tidligere arrangør av Junior-NM i Teatersport, delfinansiert av Norsk Teaterråd. Målet med prosjektet var å rekruttere flere deltakere til teatersportmiljøet i Norge.

Nesten samtlige lokale amatørteatergrupper i Norge bruker teatersport og improvisasjon som verktøy i skuespillertreningen. Det kommer blant annet frem av Teaterundersøkelsen 2016, utført av Teateralliansen. Oppfatningen bekreftes i MinusManus deltakerundersøkelse 2018 der over 60 % oppgir erfaring med improvisasjon fra sin lokale teatergruppe.

LES OGSÅ: 200 000 PUBLIKUMMERE PÅ TEATER I FRILYNT NORGE!

Impro Norge rundt
Det er gjennomført nesten 50 lokale kurs og uttak i 22 kommuner rundt i Norge. Mange av kursene er gjennomført i samarbeid med lokale teaterlag eller institusjoner, samt under VinterCamp og SplæshCamp i Frilynt Norge.

Teateralliansen og Frilynt retter en stor takk til Verdal Teaterlag, Solund musikk- og teaterverksted, Nittedal Teater, Skedsmo Amatørteater, Kristiansand Barne- og Ungdomsteater, Sceneteppe Ung Kultur, Spilleromfestivalen, Haugesund Barne- og Ungdomsteater, Trafo Tynset, Frilynt Scene Drammen, Nedre Eiker Barne- og Ungdomsteater, Drammen Barne- og Ungdomsteater, Nesset Frivillighetssentral og Vårsol 4H, Stjørdal Drama, SceneLUS i Levanger, Grong Teaterlag, Fredrikstad Barne- og Ungdomsteater, Gosenrevyen, Sandefjord Teaterforening, Frilynt Scene Sandefjord, Nøtterøy Amatørteater, Diorama Sang, Dans og Drama, Tynset Barne- og Ungdomsteater, Kvinesdal kommune og Frilynt Vestfold.

LES OGSÅ: HUSK Å FÅ RABATT PÅ TEATERSMINKE OG PARYKKER

Impro i amatørteaterfeltet
I en amatørteatergruppe er improvisasjon et viktig verktøy for skuespillertrening, trygghet, gruppedannelse, samspill og lytteevner. Improvisasjon er like viktig for gruppa som helhet som for individet, og amatørteaterfeltet er tjent med å ha tilgang på gode instruktører på området. Uttalelsene i deltakerundersøkelsen understreker nettopp hvor effektivt kurs i improvisasjonsteater er for den faglige og sosiale utvikling hos deltakerne.

– Kan være oss selv
– Hvis det er et sted man kan være seg selv hundre prosent, så er det på MinusManus-kursene. Her heier vi på hverandre, og vi utvikler oss som personer sammen. Ingen andre steder har jeg møtt så mange mennesker som er så positivt innstilt på å få til noe. Her er det rom for å drite seg ut, og for å glede andre! Jeg kan ikke vente til å komme på neste kurs! sier en av deltagerne.
– Jeg føler MinusManus har hjulpet meg i en veldig god retning mot skuespillerdrømmen, forteller en annen.

 

Del saken med verden!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

FØLG FRILYNT PÅ SOSIALE MEDIER

Publisert: 13. desember 2018
Joachim Svendsrød

Joachim Svendsrød