Ikke bare er det lærerikt å delta på revy, kurs og opplæring i frivillig kulturliv. Se det rørende eksemplet på hvordan revy og teater ga Ingrid Jaksland Andreassen et helt nytt liv! Et godt bevis på hvordan frivilligheten generelt og kulturliv spesielt kan motvirke mobbing.
I 2,5 år på ungdomsskolen satt Ingrid Jaksland Andreassen stort sett alene inne i friminuttene for å unngå mobbingen. Så ble hun med på DROPP-revyen ved Andebu ungdomsskole. Det kom til å endre hele livet hennes.
Se bilder fra fjorårets DROPP-revy her.
DROPP-revyen er medlem av teaterorganisasjonen Frilynt Norge og har i over 10 år levert et enormt tilbud til ungdom. 12. januar har de premiere på ny revy.
– Jeg var veldig usikker og turte nesten ikke å snakke med folk, forteller hun til NRK. Ingrid har sykdommen hypotoni, en sykdom som gjør muskulaturen slapp og har gitt henne talevansker. Det hinderet skulle vise seg å langt på vei bli overvunnet.
SE NRK-REPORTASJEN OM INGRID I DROPP-REVYEN.
Selvtillit og mestring
– Ingrid fremførte en liten monolog i sin debut som revyskuespiller. Det tror jeg kom som en overraskelse på mange. Og da ble det ekstra sterkt. Dette handler mye om mestring, selvtillit og å bli akseptert. Jeg er så er utrolig stolt av Ingrid. Det er så tøft av henne å fortelle historien sin, sier generalsekretær i Frilynt Norge og regissør i DROPP-revyen, Frode Aleksander Rismyhr.
– Dette beviser at arenaer som frivillighet, teater og revy kan bidra kanskje mye mer effektivt enn hva det offentlige kan klare.
DROPP-revyen arrangerer kurs i skuespillerteknikk, sang og dans støttet av Studieforbundet kultur og tradisjon hvert år som ender i en revyproduksjon.
SE NRK-REPORTASJEN OM INGRID I DROPP-REVYEN.
LES MER
JUBEL: Krf og Venstre berget kursstøtten
Skolerevyene = læringsmaskiner
Bruker det jeg lærte da jeg var 14 år