fbpx

Egil Johansen ny teaterrådgiver!

Mange kjenner han som en av Norges fremste eksperter på historiske spel og en av primus motorene bak Spelhandboka.no. Frilynt Norge er stolte av å presentere Egil Johansen som ny teaterrådgiver!

Egil Johansen er utdanna førskolelærer, men har hele sitt voksne liv jobba med teater. Fra 1988 – 1992 var han konsulent ved Sør-Trøndelag Teatersamlag og fra 1992 – 2011 daglig leder ved stiftelsen Sør-Trøndelag Teaterverksted. Fra 2012 har han vært freelance teaterarbeider. Han er redaktør for den nettbaserte Spelhandboka og har regissert rundt 160 ulike teateroppsetninger, sist for Stormrevyen i Trondheim.

Et vandrende spelleksikon
– Egil er utrolig kunnskapsrik. Det er få som kjenner det norske spelmiljøet og alle de historiske spelene bedre enn han. I tillegg er han god på å se helheten i feltet. Det er rett og slett et lykketreff at Egil nå har begynt hos oss og en kjempefordel for alle spelfolka våre, sier generalsekretær Frode Aleksander Rismyhr.

Frilynt Norge har innledet et samarbeid med Spelhandboka.no, der Egil vil lede arbeidet. I tillegg vil vi arbeide med en større kartlegging av amatørteaterfeltet, herunder spel, kurs, rådgivning og service overfor historiske spel og teatergrupper – samt samarbeide med øvrige aktører på spelfeltet.
– Det er mange spel der ute som kanskje ikke er klar over alle mulighetene som finnes, både tilskuddordninger, spennende tjenester og fordeler.

Sommerturné
Denne sommeren er Egil ute på veien for å både se og møte spelentusiaster rundt om i Norge.

Ta gjerne kontakt for råd og tips på Egil(at)frilynt.no.