JUBELBRUS: Timestøtten øker til 90 kroner!

BRUS-teateret i Sandefjord er blant teatergruppene i Frilynt Norge som kan juble over økt timestøtte til kurs i teater og revy! Styret i Studieforbundet kultur og tradisjon har vedtatt at tilskuddet skal økes til 90 kroner per time!

BRUS2015
– Vekst i kursaktiviteten i Studieforbundet har ført til bedre økonomi. Det fører til at vi kan øke kurstilskuddet, sier daglig leder Kjærsti Gangsø. – Siden det er kurs med lærer som er kostnadskrevende er det naturlig at det er der økningen kommer.  Styret håper dette kan bidra til å øke kursvirksomheten framover, sier Gangsø.

Vi håper alle benytter seg av dette og søker om kursstøtte til sine planlagte kurs.

LES MER: Les om hvordan du kan søke støtte til kurs.
LES MER: Her kan du sende søknad på nett.

BRUS32015Jubel-BRUS på læringsarena
I disse dager feirer BRUS-teateret 10 år med forestillingen «Huset med de rare i». Kursstøtten fra Studieforbundet kultur og tradisjon er viktig bærebjelke i hele teateret som kan skilte med å ha hatt nærmere 1000 ungdommer på teaterfaglige kurs siden starten. I 10 år har hyret forfattere til å skrive flunka nye stykker tilpasset ungdom i sjangeren revy og musikal – populært kalt «revykal». BRUS-teateret er en svært viktig relasjonsbyggeplass i nærmiljøet og samler over 80 ungdommer på og bak scenen. Fokuset på læring er stort, og det hele har blitt en enorm mestringsarena som har fått positive ringvirkninger på skoleprestasjoner og trivsel i ungdomsmiljøet. Skuespillerteknikk, sang, dans, sceneteknikk og mye mer står på programmet hvert år.

BRUS42015
Kurs er gøy: Emil Rismyhr (15) t.h. er med i lydteamet på BRUS-teateret.

Nyutdannet lydtekniker
Det mysser av engasjerte og flotte ungdommer som elsker å lære nye ting – også i «kulissene» i kulturlivet! Emil Rismyhr (15) er nå en del av lydteamet i BRUS-teateret! BRUS-teateret har fått støtte til kurs i lyd og lys fra Studieforbundet kultur og tradisjon! Det lønner seg å være medlem i en av Norges største teaterorganisasjoner. Teatergruppa ligger nå an til å motta 50.000 kroner i støtte til kursaktiviteten!

 

SJEKK ANMELDELSEN AV «HUSET MED DE RARE I» HER!
LES OM LYDMANNEN EMIL RISMYHR (15) I SANDEFJORDS BLAD!

Vi hjelper deg
Både sekretariatet i Frilynt Norge og studieforbundet står parat til å hjelpe deg som ønsker å søke kurstilskudd. Kontakt Frilynt på 33 48 80 90 eller post(at)frilynt.no.
– Støtten gjør det mulig å hyre instruktører – og sikre god kvalitetet og masse læring i teatergruppene. Det kan for mange gjøre teaterlaget mer robust for fremtiden. Jeg oppfordrer alle til å søke, sier generalsekretær i Frilynt Norge, Frode Aleksander Rismyhr.

LES OGSÅ:
Skolerevyer = læringsmaskiner!
Berget kursstøtten!
Bli medlem i Frilynt Norge