fbpx

Millioner til amatørteater og revygrupper i Norge!

Publisert: 12. oktober 2015

Fossrevyen fikk 230 000 kroner i støtte i fjor! Som medlem i Frilynt Norge kan teatergruppa, skolerevyen og revylaget fort få 100 000 kroner i tilskudd. I tillegg kommer rabattordningene, medlemsfordelene og servicen. Bli medlem – søk tilskudd i høst!Tut&Kjoer3
Foto: @hpskurdal, Barne- og ungdomsteateret Tut & Kjør

Det er ikke rent lite laget ditt kan hente av tilskuddsordninger, medlemsfordeler, kurs, rabattordninger og personlig service hos oss. I fjor fikk laga i Frilynt nesten 6 millioner i støtte. Tar vi med tjenestene og de mange medlemstilbudene øker gevinsten betydelig! Bare det at alle medlemmene i laget ditt er forsikret hos oss er verdt medlemskontingenten alene. Det koster kun 4000 kroner i året for et lag å være medlem.

Frode AleksanderTa kontakt med generalsekretær i Frilynt Norge, Frode Aleksander Rismyhr på 33488090 eller frode.rismyhr(at)frilynt.no for mer informasjon.

LES OGSÅ: Super forsikringsordning inkludert i medlemskapet!
LES OGSÅ: Søk medlemskap i dag – veldig enkelt!

Størst på teater i Norge
Frilynt Norge er Norges største landsdekkende teaterorganisasjon med 13 000 medlemmer i alle aldre og 180 medlemslag i hele landet. Frilynt er hovedorganisasjon, serviceorgan og kompetansesenter for et meget aktivt korps av teatergrupper, skolerevyer, ungdomslag, russerevyer, filmskoler, danseskoler og kor. Hele 200 000 mennesker besøkte teaterforestillingene i våre medlemslag i fjor! Frilynt jobber også interessepolitisk og kulturpolitisk på vegne av medlemmene.

LES OGSÅ: 200 000 publikummere på teater i Frilynt
LES OGSÅ: Eventyret Frilynt Norge

Fossrevyen1
230 000 kroner i støtte via Frilynt Norge gjør Fossrevyen til en av Norges fremste og største skolerevyer i landet!

Fossrevyen fikk 230 000 kroner!
Frilynt organiserer svært mange skolerevyer i Norge. Fossrevyen fikk 240 000 kroner i støtte gjennom Frilynt i 2014. I tillegg kjører vi gratis samling med skolerevykurs i produksjonsledelse, skrivekurs i revy – og ikke minst gratis kurs i teatersminke hos laget!

Dette fikk Fossrevyen i 2014:
Frifond: kr 20 000,-
Kurstilskudd: kr 170 000,-
Teaterfondet: kr 5000,-
Momskomp.: kr 39 000,-
Totalt: kr. 234 000,-

LES OGSÅ: Bestill gratis kurs i teatersminke
SE VIDEO: Larvik Russerevy elsker Frilynt – se video!

140 000 kroner til Barne- og ungdomsteateret Tut & Kjør
Barne- og ungdomsteateret Tut & Kjør fikk 140 000 kroner til aktiviteten i 2014. De mottok både frifondmidler, kursmidler, momskompensasjon og tilskudd fra teaterfondet. Barne- og ungdomsteateret hadde også mange ungdommer på kurs i Frilynt i løpet av året. Både på sommerleir, vintercamp og junior-NM i teatersport.

Tut&Kjoer5Barne- og ungdomsteateret Tut & Kjør kunne juble over 140 000 kroner i tilskudd gjennom Frilynt i fjor! (Foto: @hpskurdal)

SE VIDEO: SplæshCamp – Norges største sommerleir på teater!

Størrelsen på tilskudd avhenger selvsagt av omfanget på aktiviteten i teatergruppa, men det skal vanskelig gjøres å ikke tjene inn medlemskontingenten flere titalls ganger.

EKSEMPEL PÅ HVA EN GJENNOMSNITTLIG TEATERGRUPPE KAN MOTTA*:
Frifond:              35 000,-
Kurstilskudd:    30 000,-
Teaterfondet:      5000,-
Momskomp.:     25 000,-
Tilskudd totalt: 95 000,- på ett år.

* En gruppe på 30 – 50 medlemmer som øver i 5-7 måneder. Den totale pengesekken til fordeling og omfanget på aktiviteten og omsetning i laget er vel og merke avgjørende. Eksemplet over er ikke garantert, men et forsiktig eksempel på hva mange av våre lag mottar i løpet av ett år. 

SLIK BLIR TEATERGRUPPA MEDLEM!

Mange fordeler
Som medlem laget benytte seg av Frilynts støtteordninger som frifondteaterfondet og kurstilskudd– og vi hjelper til med søknad om momskompensasjon. Revyen får dessuten tilgang til gratis medlemsregister. Vi tilbyr gratis kurs i teatersminke hos laget og rabatt på teatersminke gjennom Frilynts egen netthandel kostmask.no. Frilynt har også et vell av kurs og leire hele året rundt for våre medlemmer – både barn, ungdom og voksne.

LES OGSÅ: Kurs i instruksjon og regi

Olsenbanden_176Forsikring av medlemmene

Samtlige medlemmer i laget ditt er forsikret når medlemskontingenten er betalt. I tillegg får laget egen ansvarsforsikring. Frilynt Norge tilbyr en meget konkurransedyktig forsikringsordning for alle våre medlemmer hos Gjensidige. Frilynt sponser store deler av ordningen. Les mer på frilynt.no/forsikring.

Kursmidler

Kursmidlene er en stor medlemsfordel. Dere kan få timestøtte for ulike prosjekter og kurs fra Studieforbundet kultur og tradisjon hvor vi er tilknyttet. Guide om hvordan søke finner dere her. Har dere f.eks. kurs i skuespillerteknikk, sang, dans, impro m.m. vil dette kunne få støtte. Både hvis det er kortkurs, helgekurs eller om det er øvelser som en del av en produksjon. Vi veileder og informerer om ordningen året rundt. Les alt om kursmidlene her.

Frifond
Hver høst fordeler vi frifondmidler til aktiviteter og prosjekter for barn og unge under 26 år. Info blir sendt ut til alle lag rett over sommeren hvert år. Se frilynt.no/frifond.

orsta_volda_ballettskule_Frilynt_Norge
Ørsta Volda Ballettskule fikk 210 000 kroner i støtte gjennom Frilynt i 2014!

Momskompensasjon
Frilynt søker momskompensasjon på vegne av medlemslaga hvert år. Ved å sende inn revidert årsregnskap vil dere kunne motta momskompensasjon. Les mer på frilynt.no/momskompensasjon.

Teaterfondet
Teaterfondet.no er en helt ny støtteordning kun for medlemmer i Frilynt Norge med teater, dans eller sceneaktivitet. Vi jobber for å få på plass en stor sponsor. Støtte gis til aktivitet for både barn, ungdom og voksne. Kunngjøring av neste søknadsfrist blir sendt alle våre lag.

Kurs og læring
Frilynt har et stort kurstilbud for medlemmene hvert år. Vi arrangerer kurs innen scene, film, ledelse og kulturproduksjon for både for barn, ungdom og voksne. Vi tar også i mot ønsker fra laga.

Gratis medlemsregister

Som medlem har dere tilgang til nettbasert medlemsregister: Hypersys. Dette er et nyttig verktøy for både dere og oss hvor vi tar i mot alle søknader om tilskudd fra frifond, teaterfondet, samt årsrapport, medlemslister, registrering av styret hvert år m.m. Brukernavn og passord blir tilsendt. Support får dere på 33 48 80 90 eller medlemsregister@frilynt.no.

DBU_sminkekursGratis kurs i teatersminke
Vi tilbyr GRATIS sminkekurs med vår egen sminkekonsulent hos dere. Det eneste laget betaler er reiseutgiftene. Ta kontakt på teatersminke@frilynt.no eller ring 33 48 80 90.

Manusbanken.no for ungdom
Sjekk ut manusbanken.no med manus skreddersydd for ungdom! Her er det mye snadder for medlemmene våre.

Medlemsrabatt på teatersminke
Alle medlemslag får rabatt på teatersminke og spesialeffekter på kostmask.no som driftes av Frilynt. Vi er også behjelpelige med å finne parykker, sminke, effekter og produkter dere måtte trenge.

Rabattordninger
Frilynts medlemmer får rabatt på sceneteknisk utstyr hos Norsk Sceneteknikk, hotellkjeden Choice, kinoreklame hos Capa, trykkeriavtale hos Pica Print Service. Les mer om rabattordningene her.

 

Del saken med verden!

FØLG FRILYNT PÅ SOSIALE MEDIER

PUBLISERT AV
Picture of Joachim Svendsrød
Joachim Svendsrød