Teatergruppene og skolerevyene i Frilynt Norge står for en enorm opplæringsaktivitet! Over 2 millioner kroner i kursstøtte er innen rekkevidde hittil i år. Sjekk hvordan ditt teaterlag kan få støtte!
Medlemmene i Frilynt Norge er desidert størst på kurs og opplæring innen amatørteater i Norge. Barne- og ungdomsteaterne, revylaga, skolerevyene og amatørteatergruppene våre står for over 22 000 kurstimer lokalt hvert år. Nå tyder mye på at 2016 blir et rekordår. Det er søkt om over 22 000 kurstimer hittil i år, og vi er bare i februar…!
Som medlem av Frilynt Norge kan gruppa søke kursstøtte hos Studieforbundet kultur og tradisjon.
LES OGSÅ: MOTTOK 100.000 I KURSSTØTTE
LES OGSÅ: SE HVA MEDLEMSLAGA I FRILYNT NORGE FIKK I KURSSTØTTE I 2015
Fiolin eller teater?
På samme måte som at det er læring å gå på kulturskolen å lære å spille piano eller fiolin, eller ha valgfaget «sal og scene» på ungdomsskolen, så er det læring i å være deltager i en teatergruppe eller skolerevy. Det kvalifiserer til kursstøtte hos studieforbundet vårt.
Når teatergruppa går i gang med en produksjon bør dere søke kursmidler for opplæringsaktiviteten. Det foregår mye læring i løpet av en teaterproduksjon enten det er skuespillertrening, sang, dans/koreografi, kostymer, kulisser, PR, teatersminke, skriving av tekster, lyd, lyd, film, musikk eller produksjonsledelse.
Eksempel på tilskudd
Hvis teatergruppa har totalt 100 timer med øvelse, der instruktøren/læreren er sammen med skuespillerne kan du søke støtte til kurs i skuespillerteknikk. Timesatsen p.t. er 90 kroner per time for samlet gruppe med lærer. Da blir det 9000 kroner i støtte. Har man tilsvarende grupper parallelt som har sangopplæring, design og produksjon av scenografi/kulisser, koreografi m.m. kan man søke tilskudd også for dem. Les mer om kriteriene her.
Læring, demokrati og samfunnsdeltagelse
– Ikke bare lærer du mye om teaterets prosesser og fagområder, men du blir en del av et inkluderende miljø, aktiv deltager i eget lokalmiljø og liv – og en del av en frivillig forening. Læring innen frivilligheten er folkehelse i praksis. Frivilligheten er også våre største skoler i demokrati og organisasjonsarbeid – og en viktig rekrutteringsarena til politikk, arbeidsliv og samfunnsliv, sier generalsekretær i Frilynt Norge, Frode Aleksander Rismyhr.
LES OGSÅ: LÆRINGSPRIS TIL FRILYNT NORGE
Ingen opplæring i amatørteateret – ingen profesjonelle teater
– Frivillig kulturliv er den viktigste rekrutteringsarenaen til profesjonelt kulturliv. Uten amatørene, bredden og grasrota blir det heller ingen profesjonelle teaterarbeidere, instruktører eller skuespillere. Logikken er nøyaktig den samme som i idretten. Derfor er det så viktig at amatørteatergruppene i hele landet kan søke kursstøtte til sin lokale teateraktivitet hos Studieforbundet kultur og tradisjon, fortsetter Rismyhr.
Bevaring av kultur og tradisjoner
– Mange er ikke klar over at for eksempel revy er en «truet art» mange steder i landet. Muligheten til å søke kursstøtte er en mulighet til å bevare og videreføre en levende revytradisjon. Kursstøtten som gis gjennom studieforbundene over Kunnskapsdepartementets budsjett er på mange måter med på å sikre lokal kulturfrivillighet. Og vi vet alle hvor viktig det er å ha møteplasser i lokalmiljøet.
LES OGSÅ: FIKK 250.000 SOM MEDLEM I FRILYNT NORGE
Få hjelp på sekundet!
Få hjelp på sekundet til å søke kursmidler. Ring Frilynt Norge på 33488090 eller send en mail til post(at)frilynt.no.