SØK NÅ: I fjor ga det 2,6 millioner til teater!

SØK TIL PRODUKSJONEN NÅ: Har dere husket å søke kursstøtte til revy- og teaterproduksjonen i høst? Medlemmene i Frilynt Norge fikk 2,6 millioner i fjor. Det er et gjennomsnitt på 30 000 kroner per teatergruppe. Vi hjelper dere mer enn gjerne!

Teaterøvelser, koreografi, kulisser, kostymer, sang, teatersminke, sceneteknikk. Teatergruppene, revygruppene og skolerevyene i Frilynt Norge står for en enorm opplæringsaktivitet! 70 av våre nesten 200 teatergrupper registrerte rundt 30 000 kurstimer totalt hos Studieforbundet kultur og tradisjon i 2016. Det ga over 2,6 millioner kroner i kassa – og er for mange en viktig støtte til å hyre inn instruktør, koreograf og andre ressurspersoner. Mange av våre medlemsgrupper er ikke klar over denne muligheten for å få kjærkommen støtte til aktiviteten. Vi skal hjelpe dere. Ring oss om kursmidlene på 33488090, chat med oss på Facebook eller send en mail til [email protected]

NITTEDAL TEATER: fikk over 80 000 kroner i kursstøtte til sine produksjoner i 2016.

LES OGSÅ: SJEKK HVA TEATERGRUPPENE OG REVYENE FIKK I STØTTE I 2016
LES OGSÅ: BLI MEDLEM AV NORGES STØRSTE TEATERORGANISASJON


Eksempel på tilskudd
Hvis teatergruppa har totalt 100 timer med øvelse, der instruktøren/læreren er sammen med skuespillerne kan du søke støtte til kurs i skuespillerteknikk. Timesatsen p.t. er 90 kroner per time for samlet gruppe med lærer. Da blir det 9000 kroner i støtte. Har man tilsvarende grupper parallelt som for eksempel har sangopplæring, design og produksjon av scenografi/kulisser, koreografi, kostymer, teatersminke kan man søke tilskudd også for dem. Les mer om kriteriene her.

SLIK SØKER DU KURSSTØTTE

Fiolin eller teater?
På samme måte som at det er læring å gå på kulturskolen å lære å spille piano eller fiolin, eller ha valgfaget «sal og scene» eller «kunst og håndverk» på ungdomsskolen, er det læring i å være deltager i en teatergruppe eller skolerevy. Det kvalifiserer til kursstøtte hos studieforbundet vårt. Før teatergruppa går i gang med en produksjon bør dere søke kursmidler for opplæringsaktiviteten. Det foregår mye læring i løpet av en teaterproduksjon enten det er skuespillertrening, sang, dans/koreografi, kostymer, kulisser, PR, teatersminke, skriving av tekster, lyd, lyd, film, musikk eller produksjonsledelse.

LES OGSÅ: LÅN TEATERFOLKA VÅRE – FRILYNT SPANDERER! 

– SØK SØK SØK: oppfordrer generalsekretær Frode Aleksander Rismyhr.

Læring, demokrati og samfunnsdeltagelse
– Ikke bare lærer du mye om teaterets prosesser og fagområder, men du blir en del av et inkluderende miljø, aktiv deltager i eget lokalmiljø og liv – og en del av en frivillig forening. Læring innen frivilligheten er folkehelse i praksis. Frivilligheten er også våre største skoler i demokrati og organisasjonsarbeid – og en viktig rekrutteringsarena til politikk, arbeidsliv og samfunnsliv, sier generalsekretær i Frilynt Norge, Frode Aleksander Rismyhr.

LES OGSÅ: GRATIS FORSIKRING TIL TEATERGRUPPER OG UNGDOMSLAG

Ingen opplæring i amatørteateret – ingen profesjonelle teater
– Frivillig kulturliv er den viktigste rekrutteringsarenaen til profesjonelt kulturliv. Uten amatørene, bredden og grasrota blir det heller ingen profesjonelle teaterarbeidere, instruktører eller skuespillere. Logikken er nøyaktig den samme som i idretten. Derfor er det så viktig at amatørteatergruppene i hele landet kan søke kursstøtte til sin lokale teateraktivitet hos Studieforbundet kultur og tradisjon, fortsetter Rismyhr.

LES OGSÅ: BESTILL TRAILER FOR TEATERET

Bevaring av kultur og tradisjoner
– Mange er ikke klar over at for eksempel revy er en «truet art» mange steder i landet. Stadig færre har kunnskapen om hvordan skrive revytekster. Mange vet ikke engang hva revy er. Muligheten til å søke kursstøtte er en mulighet til å bevare og videreføre en levende revytradisjon. Kursstøtten som gis gjennom studieforbundene over Kunnskapsdepartementets budsjett er på mange måter med på å sikre lokal kulturfrivillighet – og profesjonelt kulturliv i den andre enden. Og vi vet alle hvor viktig det er å ha møteplasser i lokalmiljøet, og at at aktiviteten videreføres nettopp gjennom kontinuerlig deling av kunnskap, læring og erfaringer.

LES OGSÅ: FIKK 250.000 SOM MEDLEM I FRILYNT NORGE

Få hjelp på sekundet!
Få hjelp på sekundet til å søke kursmidler. Ring oss på 33488090, chat med oss på Facebook eller send en mail til [email protected]