Skedsmo Amatørteater nytt medlem!

Teatergruppene og revylaga i Akershus strømmer til Norges største teaterorganisasjon. Skedsmo Amatørteater ønskes hjertelig velkommen som medlemmer i Frilynt Norge! 

Helt siden 1989 har Skedsmo Amatørteater (SKAT) levert teateropplevelser av høy kvalitet – og mange har hatt teatergruppa som viktig springbrett for kunsterisk karriere. «Massescenene er så gripende og rørende at de nagler publikum fast i stolen… Gratulerer til Skedsmo amatørteater som oliverer til stående applaus. Utropstegn.», skriver Romerikes Blad som trillet terningen til en femmer for SKATs produksjon av musikalen Oliver i 2015.

TALENTFABRIKK: Skedsmo Amatørteater er springbrett til profflivet for mange. (Foto: SKAT)

– Vi ønsker medlemskap i Frilynt Norge fordi vi ønsker et samarbeid som kan utvikle får teaterfaglige kompetanse. Gjerne i tilknytning til en oppsetning, men mest av alt tilføres av nye ideer og kunnskap, blant annet gjennom deltagelse på i kurs og aktiviteter, skriver Skedsmo Amatørteater i sin søknad om medlemskap i Frilynt. Hele 32 teatergrupper i Akershus er nå med i Frilynt Norge.

LES OGSÅ: SLIK FIKK NITTEDAL TEATER 80.000 KRONER I STØTTE!

Ønsker nettverk
– Vi fikk gleden av å ha kurs sammen med Frilynt i fjor, og det var svært vellykket. Vi har også hatt gleden deres kontaktnett da vi trengte en krokodille til vår oppsetning av Peter Pan. Vi håper vi også kan tilføre kunnskap og vennskap til nettverket. Et nettverk av positive teaterfolk utenfor våre egen lille krets er uvurderlig i amatørteatersammenheng.

SKATs oppgaver er å oppføre teaterstykker, skuespill, revyer og andre kunsteriske programmer, stimulere til økt kjennskap, forståelse og interesse for teaterarbeid i Skedsmo – og stimulere til samhold, kreativitet og kunsterisk glede for medlemmene.

LES OGSÅ: – JEG HOLDT PÅ Å BESVIME

VELKOMMEN: Generalsekretær Frode Aleksander Rismyhr ønsker SKAT velkommen.

– Herlig teater
– Det er ikke uten grunn at vi hadde hørt om Skedsmo Amatørteater her på hovedkvarteret i Vestfold mange år før de søkte medlemskap. SKAT er rett og slett helt rå, og en stor inspirasjonskilde for amatørteaterfeltet langt utover eget lokalmiljø, sier Frode Aleksander Rismyhr, generalsekretær i Frilynt Norge.
– Jeg hadde nylig den store gleden av å møte styret i SKAT og få full omvisning på arenaen de spiller på i dag. Besøket vitner om et ambisiøst, solid, målrettet og herlig teater. En utrolig flott og positiv gjeng vi gleder oss til å bli bedre kjent med. Det tok sånn ca. 1 minutt å bli skikkelig glad i teateret. Nå skal vi bistå Skedsmo Amatørteater med kurs i teatersminke, utviklingskurset «Bli et folketeater» og mye mer.

Viktig å samlet teaternorge!
– Det er en kjempestyrke for amatørteatermiljøet at gruppene organiserer seg i en nasjonal organisasjon. Det gir tyngde og slagkraft i det interessepolitiske arbeidet for et løft for teatermiljøene på kulturbudsjettene og økt forståelse og anerkjennelse av feltet politisk, sier Rismyhr.

FØLG SKEDSMO AMATØRTEATER PÅ FACEBOOK

Drøssevis med fordeler
Skedsmo Amatørteater kan i likhet med våre rundt 200 medlemsgrupper og mer enn 16 000 medlemmer glede seg over drøssevis med medlemsfordeler i form av tilskuddordninger, kurs, forsikringsordning, tjenester og personlig service.
– Vi gleder oss til å hjelpe til med alt vi kan. Et inspirerende kurs i hvordan utvikle og rekruttere til foreningen, skrivekurs for scene, kurs i teatersminke, scenografbesøk, produksjonslederkurs og PR-kurs hjemme i laget er noe av det vi kan bidra med. Helt gratis!

FØLG FRILYNT NORGE PÅ FACEBOOK

Medlemmene i Frilynt Norge har tilgang til Frifondmomskompensasjonkursmidlergratis forsikring av alle medlemmene, rabatt på teaterminke, rabatt på billettportal, gratis kurs hjemme hos laget, «lån teaterfolka våre», sommerleiren SplæshCamp for å nevne noe. Snart er det nye teatersenteret med kostymelager og kulisselager oppe å gå også! Det betyr tilgang til blant annet et gigantisk kostymelager.

LES OGSÅ: BESTILL TRAILER FOR TEATERET – OG SE EKSEMPLER NEDENFOR